Τους τελευταίους μήνες, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε τραπεζίτες στη Νέα Υόρκη, σε ασφαλιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια σύνοδο κορυφής που διοργάνωσε το CNN στην Πορτογαλία και σε μια άλλη στην Ινδία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη κερδίσει πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας (1,16 εκατομμύρια ευρώ) από αμειβόμενες ομιλίες τους λίγους μήνες μετά την επίσημη παραίτησή του τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το επίσημο μητρώο των δηλώσεων συμφερόντων των βουλευτών.

Εξακολουθώντας να είναι μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων, οι ομιλίες του Τζόνσον τους τελευταίους μήνες περιελάμβαναν ομιλία σε τραπεζίτες στη Νέα Υόρκη, ομιλία σε ασφαλιστές στις ΗΠΑ, μια σύνοδο κορυφής που διοργάνωσε το CNN στην Πορτογαλία και άλλη μια στην Ινδία.

Σε κάθε περίπτωση, ο καταιγιστικός πρώην πρωθυπουργός πληρωνόταν μεταξύ 215. 000 και 277. 000 λιρών, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου και απαριθμεί τα οικονομικά συμφέροντα των βουλευτών.

Δεν αποκλείεται η επιστροφή στην Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Μπόρις Τζόνσον αποχώρησε από την Ντάουνινγκ Στριτ τον Σεπτέμβριο, αφού ανακοίνωσε την παραίτησή του το καλοκαίρι, χτυπημένος από μια σειρά σκανδάλων εντός της κυβέρνησής του.

Προσπάθησε να επιστρέψει στην εξουσία μετά την αποχώρηση της διαδόχου του Liz Truss, αλλά εν μέσω της οικονομικής κρίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Συντηρητικοί βουλευτές προτίμησαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Rishi Sunak.

Ωστόσο, δεν έκλεισε καμία πόρτα, θεωρώντας ότι είναι "σε καλή θέση να εξασφαλίσει τη νίκη των Συντηρητικών 2024" στις γενικές εκλογές, γνωρίζοντας ότι παραμένει δημοφιλής στη βάση του κόμματος.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.