Η αφερεγγυότητα του Δημάρχου και των «κούφιων» εξαγγελιών του, έλαμψε σε όλο της το μεγαλείο, με τις τελευταίες επιλογές του για τα δημοτικά τέλη του 2023. Προεκλογικά είχε «κάνει σημαία» του, τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 24%.

Αμέσως μετά την εκλογή του συνέχισε να προσπαθεί να εντυπωσιάσει με την ίδια δέσμευση. Και σήμερα 3,5 χρόνια μετά, οδεύοντας προς το τέλος της θητείας του, οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη, δεν ξεπερνούν συνολικά το 12,7%!

Η ...ευκολία του να δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, έχει γίνει αντιληπτή πλέον από τους πολίτες. Ανέξοδες και μεγαλόστομες εξαγγελίες, έχει δώσει για μια σειρά ζητήματα.
Να θυμίσουμε τις δεσμεύσεις του για την απομάκρυνση του οικισμού των Ρομά από τα Τσαίρια;
Για τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με την ΕΥΑΘ;
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα;
Και για πολλά άλλα, που αποδείχτηκαν «λόγια του αέρα».
Το ίδιο συνέβη και με τα δημοτικά τέλη της επόμενης χρονιάς. Αποφάσισε να «τα παγώσει» στα περισινά επίπεδα.

Για την προεκλογική του υπόσχεση όμως «ούτε κουβέντα». Μπορεί ο ίδιος να διαθέτει «κοντή» μνήμη, αλλά ο επικεφαλής της παράταξης μας, Γ. Μαυρομάτης, του «έβαλε τα γυαλιά» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Το 2020 δεν προχωρήσατε σε καμιά μείωση.
Οι μειώσεις που κάνατε το 2021 και το 2022 δεν ξεπερνούν το 12, 7%, ενώ δεσμευτήκατε για 24%! Η δική μας Διοίκηση μείωσε τα δημοτικά τέλη κατά 9%, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες και τους άνεργους, χωρίς μάλιστα να έχουμε τις αυξημένες κρατικές επιχορηγήσεις που έχετε εσείς και παραλαμβάνοντας ένα Δήμο με ζημιές εκ. ευρώ.
Με τα 10 εκ. ευρώ που δώσατε σε εργολάβους για την καθαριότητα, θα μπορούσατε να είχατε εκσυγχρονίσει το στόλο του Δήμου και τα οφέλη στον τομέα της καθαριότητας να είναι μακροχρόνια. Μην κοροϊδεύετε τους πολίτες! Οδηγείται το Δήμο στα βράχια, και δεσμεύεται την επόμενη Διοίκηση να πληρώνει τις δικές σας αμαρτίες. Τουλάχιστον εσείς θα έχετε φύγει!», τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.

Παρόλο που ο κύριος Δήμαρχος κάνει πως δεν ακούει, υπάρχουν περιθώρια για νέες μειώσεις των δημοτικών τελών.

Το αποδείξαμε περίτρανα με την εμπεριστατωμένη τεχνική πρόταση για μείωση των τελών του 2023 κατά 5%, που καταθέσαμε από κοινού, οι παρατάξεις Νέα Πορεία» και «Δράση Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιωρ. Χατζηβαλάση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισαν οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων στις τοποθετήσεις τους:

*Τα τετραγωνικά μέτρα που φορολογεί ο Δήμος με την επιβολή των δημοτικών τελών, έχουν αυξηθεί κατά 400.000 (!) λόγω της νομιμοποίησης αδήλωτων επιφανειών και ήδη έχει εισπράξει έσοδα ύψους 1, 5 εκ. ευρώ. (επιπλέον 25% στα ταμεία του Δήμου)

*Έχει ταμειακά διαθέσιμα, από ανεκτέλεστες προμήθειες για την καθαριότητα και επιπλέον το 2022, οι οικονομικές υπηρεσίες βεβαίωσαν έσοδα από το 2019 έως σήμερα, ύψους 2,5 εκ. ευρώ!

* Η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει ο Δήμος είναι αυξημένη. Π.χ. για το 2021 έλαβε υψηλότερη επιχορήγηση κατά 2,5 εκ. ευρώ.

Οι κύριοι της Διοίκησης, αγνόησαν την πρότασή μας.

Όπως αγνόησαν και την υπόδειξη του Συμπαραστάτη του Δημότη για μείωση των δημοτικών τελών στους ιδιοκτήτες αποθηκών και βοηθητικών χώρων.

Επειδή όμως τους το υπενθυμίσαμε, αναγκάστηκαν να πουν ότι… καλό Μάρτιο θα κάνουν την τεχνική μελέτη που είναι απαραίτητη….


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.