Η περιφρόνηση του κυρίου Δημάρχου προς τους επαγγελματίες του Δήμου Θερμαϊκού, έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Παρά τα πλατιά χαμόγελα και τα δήθεν φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, αδιαφορεί για τα προβλήματα των επαγγελματιών του Δήμου μας. Οι υποσχέσεις που τους δίνει σωρηδόν, δεν είναι τίποτα άλλο από «προεκλογικές φούσκες».

Το επιβεβαιώνουν πολλά περιστατικά, όπως το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου της Περαίας που παραμένει τρία και πλέον χρόνια στα χαρτιά, κινδυνεύοντας να χάσει εγκεκριμένη χρηματοδότηση 1.740.153 ευρώ από το ΕΣΠΑ (2014 – 2020).

Ένα όμως ...περιστατικό των τελευταίων ημερών αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος της υποκρισίας του προς τον επαγγελματικό κόσμο. Πρόκειται για μια απόφαση που έλαβε ο κύριος Δήμαρχος, τέσσερις μέρες πριν το τέλος του 2022 (28 Δεκεμβρίου 2022). Πίστεψε μάλλον ότι κανείς δεν θα την προσέξει παραμονές της Πρωτοχρονιάς, έκανε όμως τραγικό λάθος!

Ο κύριος Δήμαρχος λοιπόν που δήθεν κόπτεται για τους ντόπιους επαγγελματίες, έβαλε τη σφραγίδα του σε απευθείας ανάθεση για την «Προμήθεια επίπλων για τις ανάγκες εξοπλισμού των γραφείων του Δήμου Θερμαϊκού», από επιχείρηση στα Ιωάννινα! Έναντι του ποσού των 32.550 ευρώ!

Χωρίς ίχνος ντροπής! Αντί να επιλέξει κάποια επιχείρηση από τις πολλές που υπάρχουν στο Δήμο Θερμαϊκού και εμπορεύονται ανάλογα είδη, αυτός προτίμησε να αγοράσει έπιπλα γραφείου από τα Ιωάννινα!
Γιατί δεν τον νοιάζει.
Δεν τον ενδιαφέρει.
Γιατί απαξιώνει και περιφρονεί τους ντόπιους επαγγελματίες. Κι επειδή πρόκειται για απευθείας ανάθεση δεν τίθεται ζήτημα υποβολής προσφορών, ώστε να επιλέξει την πιο συμφέρουσα...

Άλλωστε όπως διευκρινίζεται στην απόφαση του πρόκειται για προμήθεια «γραφείων καθισμάτων κ.λ.π». Τίποτα δηλαδή, που να έχει ειδικές τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες θα δικαιολογούσαν την απευθείας ανάθεση σε μια εταιρεία τόσο μακριά. Τίποτα που δεν θα μπορούσαν να καλύψουν οι τοπικές επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου.

Πως θα δικαιολογήσει τη στάση του, όταν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα ανταλλάσσει ευχές, με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες για πρόοδο και ευημερία το 2023;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.