Οι Βρετανοί που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση του κόστους ζωής είναι επίσης οι περισσότερο επηρεασμένοι από την κατάθλιψη, δήλωσε την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα 40 ετών, 11%, που ανεβάζει το κόστος των τροφίμων, την ίδια στιγμή που οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονται στα ύψη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) των ατόμων που αντιμετώπισαν προβλήματα με την πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων έως τις 23 Οκτωβρίου παρουσίασαν "μέτρια έως σοβαρά καταθλιπτικά συμπτώματα".

Αυτό ήταν σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από εκείνους που θεωρούσαν εύκολο να πληρώσουν (εννέα τοις εκατό), ανέφερε το ONS σε νέα έκθεση που βασίστηκε σε απαντήσεις από σχεδόν 4. 300 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Περίπου ένας στους τέσσερις (27%) ενήλικες που ανέφεραν δυσκολία στην πληρωμή του ενοικίου ή του στεγαστικού δανείου είχαν μέτρια έως σοβαρά καταθλιπτικά συμπτώματα.

Για όσους δεν είχαν πρόβλημα να πληρώσουν, το ποσοστό ήταν 15%, προστίθεται.

Συνολικά, ένας στους 16 (16%) Βρετανούς ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα είχε μέτρια έως σοβαρά καταθλιπτικά συμπτώματα - παρόμοια με το 2021, αλλά υψηλότερα από τα προπανδημικά επίπεδα (10%).

Η μελέτη διαπίστωσε τα υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης μεταξύ των ενηλίκων που δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω μακροχρόνιας ασθένειας (59%).

Οι μη αμειβόμενοι φροντιστές ήταν οι αμέσως χειρότερα επηρεαζόμενοι (37%), ακολουθούμενοι από τους ενήλικες με αναπηρία (35%) και τους ενήλικες στα πιο υποβαθμισμένα μέρη της Αγγλίας (25%).

Τα ποσοστά για τους νέους ενήλικες ηλικίας 16 έως 29 ετών ήταν 28%.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είδε την οικονομία να συρρικνώνεται το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και βρίσκεται ήδη σε ύφεση, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η συρρίκνωση θα διαρκέσει για το μεγαλύτερο μέρος του επόμενου έτους.


πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.