Άνθρωποι που φορούν μάσκες σχηματίζουν ουρά έξω από φαρμακείο για να αγοράσουν προϊόντα καθώς συνεχίζονται τα κρούσματα της νόσου των κοροναϊών (COVID-19) στο Πεκίνο, Κίνα 6 Δεκεμβρίου 2022. REUTERS/Alessandro Diviggiano

ΣΑΝΓΚΑΪ, 7 Δεκεμβρίου (Reuters) - Η Κίνα θα πρέπει να αλλάξει την επίσημη ονομασία της για τον ιό COVID-19, ώστε να αντικατοπτρίζει τη μετάλλαξη του ιού, και οι ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα θα πρέπει να μπορούν να μπαίνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, ανέφερε την Τετάρτη μια κορυφαία αρχή της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.

Ο Gu Xiaohong δήλωσε στην κρατική εφημερίδα Beijing Daily ότι η κινεζική ονομασία του κοροναϊού, η οποία τον προσδιορίζει ως ασθένεια που προκαλεί πνευμονία, θα πρέπει να αλλάξει και να τον αποκαλεί απλώς μολυσματικό ιό.

Η προσέγγιση της Κίνας για το COVID - η οποία έδωσε έμφαση στις εκτεταμένες εξετάσεις και την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις - θα πρέπει να αλλάξει από "παθητική ανίχνευση" σε "ενεργητική πρόληψη", με ανάρρωση στο σπίτι για τα ελαφρά κρούσματα.
Η Gu δήλωσε ότι ο βραχίονας μολυσματικών ασθενειών της Ένωσης Κινέζικης Ιατρικής της Κίνας, του οποίου ηγείται, είχε καταλήξει σε συναίνεση για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο περιγράφει τον ιό.

Τα σχόλιά της συνάδουν με την πρόσφατη χαλάρωση του τόνου των εμπειρογνωμόνων υγείας και των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Κίνας απέναντι στο COVID, ενώ οι αρχές έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς που παραμένουν από τους αυστηρότερους περιορισμούς του COVID στον κόσμο.
Υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες προσδοκίες ότι οι κινήσεις αυτές θα μπορούσαν να προαναγγείλουν μια πιο έντονη στροφή προς την κανονικότητα τρία χρόνια μετά την πανδημία.

Οι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να υποβαθμίζουν τους κινδύνους που εγκυμονεί ο ιός. Τη Δευτέρα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε σε σχόλιό του ότι "η πιο δύσκολη περίοδος έχει περάσει", επικαλούμενο την εξασθένηση της παθογένειας του ιού και τις προσπάθειες εμβολιασμού του 90% του πληθυσμού.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.