Mikhail Gamandiy-Egorov /  observateur continental.fr 

Ο Νιγηριανός πρόεδρος ανησυχεί για την άφιξη όπλων από την ουκρανική σύγκρουση στην περιοχή, επηρεάζοντας έτσι την ασφάλεια τόσο μιας από τις κύριες αφρικανικές δυνάμεις όσο και άλλων γειτονικών χωρών. Όπως είχε προβλεφθεί - η Δύση φαίνεται να χάνει εντελώς τον έλεγχο των τεράστιων αποστολών όπλων της προς το καθεστώς του Κιέβου.

Ο Muhammadu Buhari, Πρόεδρος της Νιγηρίας - της μεγαλύτερης οικονομίας της Αφρικής σε ονομαστικό ΑΕΠ και δεύτερος κατά ΑΕΠ σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης - είπε πρόσφατα ότι τα όπλα από τη σύγκρουση στην Ουκρανία εισρέουν τώρα στην περιοχή. Λεκάνη της λίμνης Τσαντ.

Ο αρχηγός του κράτους της Νιγηρίας απηύθυνε αυτό το κάλεσμα στην εναρκτήρια ομιλία του στη 16η Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Επιτροπής Λεκάνης Απορροής της Λίμνης Τσαντ (LCBC), η οποία έλαβε χώρα στην πόλη Αμπούτζα, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας.

«Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις επιτυχίες που καταγράφηκαν από τα γενναία στρατεύματα της MNJTF (Πολυεθνική Μικτή Δύναμη, που αποτελείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Νιγηρίας, του Καμερούν, του Μπενίν, του Νίγηρα και του Τσαντ, σημείωμα του συντάκτη) και τις διάφορες εθνικές επιχειρήσεις στο η πρόοδος στην περιοχή, οι τρομοκρατικές απειλές εξακολουθούν να ελλοχεύουν στην περιοχή και δυστυχώς, η κατάσταση στο Σαχέλ και ο μαινόμενος πόλεμος στην Ουκρανία είναι κύριες πηγές όπλων και μαχητικών που ενισχύουν τις τάξεις των τρομοκρατών στην περιοχή της λίμνης Τσαντ, είπε ο Νιγηριανός Πρόεδρος.

«Αυτή η παράνομη διακίνηση όπλων στην περιοχή έχει εντείνει τη διάδοση φορητών όπλων και ελαφρού οπλισμού που συνεχίζει να απειλεί τη συλλογική μας ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή», πρόσθεσε ο Muhammadu Buhari στην ομιλία του.

Οι δηλώσεις του Νιγηριανού προέδρου επιβεβαιώνουν τις πολυάριθμες προβλέψεις και προειδοποιήσεις για μαζικές και ανεξέλεγκτες παραδόσεις όπλων υπέρ του καθεστώτος του Κιέβου από την πλευρά του άξονα του ΝΑΤΟ και της Δύσης. Και αυτό για πολλούς μήνες.

Σε σημείο που ακόμη και ορισμένοι εκπρόσωποι δυτικών καθεστώτων είχαν καταλήξει πρόσφατα να παραδέχονται δειλά αυτή την πραγματικότητα. Επομένως, είναι απολύτως κατανοητό γιατί ο Νιγηριανός Πρόεδρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σήμερα, δεδομένων των κινδύνων για την ασφάλεια όχι μόνο για τη Νιγηρία, αλλά και για πολλές άλλες χώρες της περιοχής. Χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τρομοκρατία στο Σαχέλ.

Αλλά πέρα ​​από το γεγονός ότι η Δύση δεν ελέγχει αποτελεσματικά τη διαδικασία μετά την παράδοση των εξοπλισμών της στο καθεστώς του Κιέβου για να πολεμήσει τη Ρωσία, η τρέχουσα κατάσταση θα πρέπει να μας προκαλέσει σε μια άλλη πτυχή. Τι θα γινόταν αν αυτή η ροή όπλων προς τρομοκρατικά δίκτυα που δρουν στην Αφρική από την Ουκρανία ήθελε από το δυτικό κατεστημένο;

Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι τα πολλά προβλήματα ασφάλειας στην αφρικανική ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Σαχέλ, είναι ακριβώς ο «καρπός» των δυτικών ενεργειών. Ξεκινώντας με την καταστροφή της Λιβυκής Τζαμαχίρια του Μουαμάρ Καντάφι από το ΝΑΤΟ και συνεχίζοντας με την παντελή έλλειψη αποτελεσματικότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που ανακοινώθηκε από κράτη όπως η Γαλλία και άλλα καθεστώτα του ΝΑΤΟ.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η Δύση, νοσταλγική της μονοπολικότητας, ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για ένα νέο κύμα διάδοσης τρομοκρατών στην Αφρική, με στόχο να τιμωρήσει τις αφρικανικές χώρες - στις οποίες πολλές από αυτές αρνήθηκαν να ενταχθούν. τον αντιρωσικό συνασπισμό που προωθεί το δυτικό κατεστημένο. Προκαλώντας συλλογική υστερία στο πλευρό των ατλαντικών καθεστώτων.

Ως εκ τούτου, η Νιγηρία μπορεί επίσης να είναι ένας από τους προνομιούχους στόχους, επειδή πέρα ​​από μια από τις κύριες δυνάμεις της αφρικανικής ηπείρου και έχοντας να αντιμετωπίσει προκλήσεις ασφαλείας, ιδίως κατά της τρομοκρατικής αίρεσης της Μπόκο Χαράμ - είχε κάνει μέρος των χωρών που δεν υποστήριξε το τελευταίο δυτικό αντιρωσικό ψήφισμα που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται πλέον σαφές ότι τα αφρικανικά έθνη πρέπει να ενωθούν περισσότερο από ποτέ σε ένα παναφρικανικό πλαίσιο και να αυξήσουν την αλληλεπίδραση με μη δυτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το χάος που προωθεί και διαδίδει η Δύση, η οποία αρνείται πεισματικά να αναγνωρίζουν την παγκόσμια πολυπολική εποχή. Είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να ληφθούν ισχυρά, στοχευμένα και, εάν χρειαστεί, ριζοσπαστικά μέτρα το συντομότερο δυνατό.

Σε τελική ανάλυση, αν το φαινόμενο μπούμερανγκ της πολιτικής του ΝΑΤΟ στραφεί εναντίον των εμπνευστών του – αυτό είναι ένα πράγμα, ακόμα κι αν είναι για άλλη μια φορά οι ενδιαφερόμενοι πληθυσμοί που θα πληρώσουν το υψηλό τίμημα. Αλλά σίγουρα δεν εναπόκειται στον μη δυτικό κόσμο να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα για τις ανοησίες μιας εντελώς άρρωστης και καταρρέουσας Δύσης.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.