Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί. Αν και έκανε αυτό που έκανε – ζητάμε συγνώμη – δεν έπρεπε να τον πυροβολήσουν…» δήλωσε, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο πατέρας του 16χρονου Κώστα Φραγούλη που πυροβολήθηκε από αστυνομικό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δυνάμεις καταστολής, μόλις χθες, κατά τη διάρκεια αντιδράσεων, τραμπούκισαν κι έριξαν στο έδαφος τον πατέρα του 16χρονου.

Η μητέρα του Κώστα Φραγκούλη δήλωσε: «Θέλω δικαίωση». Σε ερώτηση για την ενημέρωση που έχει για την κατάσταση του γιου της απάντησε: «Δεν είναι εντάξει. Χάλια είναι».



Ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 16χρονου Κώστα συνεχίζει να μην παρουσιάζει βελτίωση, κι τόνισε πάλι πως επρόκειτο για μια ευθεία βολή εξουδετέρωσης. «Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης».

Σημειώνεται πως νωρίτερα οι γονείς μαζί με τον δικηγόρο, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σε βάρος του 32χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.