Τίποτα δεν πρόκειται να αφήσει όρθιο η σημερινή Δημοτική Διοίκηση Θερμαϊκού, πριν φύγει. Το τελευταίο «επεισόδιο» στην προσπάθεια του Δημάρχου να «ξεπουλήσει» τα πάντα σε ιδιώτες, είναι η απόφαση του να παραχωρήσει στους ιδιώτες, ακόμη και τη συντήρηση μέρους του δημόσιου ηλεκτροφωτισμού.

Με το πρόσχημα ότι οι δύο ηλεκτρολόγοι- υπάλληλοι του Δήμου, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, ζήτησε από την Οικονομική Επιτροπή, να εγκρίνει την απευθείας ανάθεση της αντικατάστασης των καμένων λαμπτήρων σε Ν. Μηχανιώνα, Κερασιά Αγγελοχώρι και Μεσημέρι, σε ιδιώτη, αντί του ποσού των 30.000 ευρώ.

Για να δικαιολογήσει μάλιστα τα αδικαιολόγητα, ένα από τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ήταν ότι τα τελευταία πέντε (5) χρόνια, δεν υπηρετεί συντηρητής ηλεκτρολόγος στις Κοινότητες Ν. Μηχανιώνας, Κερασιάς και Αγγελοχωρίου.

Ο κύριος Δήμαρχος ομολογεί την πλήρη αποτυχία του!

Γιατί δεν έκανε τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια για να λύσει το πρόβλημα;

Τώρα, που αποχωρεί το θυμήθηκε;

Και γιατί επέλεξε να προσλάβει και πάλι ιδιώτη – εργολάβο;

Γιατί δεν ενίσχυσε τις υπηρεσίες του Δήμου με νέες προσλήψεις;

Γιατί δεν αξιοποίησε προγράμματα του ΟΑΕΔ;

Και γιατί δεν αξιοποίησε την ευνοϊκή συμφωνία που εμείς ως Διοίκηση είχαμε κάνει, για τη δωρεάν συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού για δέκα(10) χρόνια από την εταιρεία που μετά από διεθνή διαγωνισμό προχώρησε στην αντικατάσταση 4,500 φωτιστικών και λαμπτήρων με φωτιστικά και λαμπτήρες τύπου LED, σχεδόν στο σύνολο (80%) του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου;

Γι’ αυτόν η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι οι απευθείας αναθέσεις και το ξεπούλημα δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Όταν λήξουν οι ακριβοπληρωμένες αναθέσεις του σε ιδιώτες, για τον ηλεκτροφωτισμό, την αποκομιδή των απορριμμάτων, την απομάκρυνση των ογκωδών και τόσα άλλα, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να είναι εδώ.

Αντί να ενισχύσει τις δημοτικές υπηρεσίες και τον δημοτικό στόλο, ώστε να δοθούν λύσεις για πολλά χρόνια σε αυτά τα ζητήματα, σπαταλά υπέρογκα ποσά, και χρεώνει το Δήμο, για υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας!




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.