Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, είναι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της ύπαρξης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αποτελεί κεντρική προτεραιότητα κάθε Δημάρχου που νοιάζεται για τον τόπο του.

Η αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων, σημαίνει καταρχήν σεβασμό στα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία και φροντίδα για να μην ρημάξουν, σημαίνει όμως και πρόσθετα έσοδα στα δημοτικά ταμεία, καθώς και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας στο Δήμο, καταγράψαμε και διασφαλίσαμε όλα τα δημοτικά ακίνητα. Στο ίδιο πλαίσιο νομιμοποιήσαμε δεκάδες δημοτικά κτίρια. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια μισθώσεων, σε Ποταμό, Περαία, Ν. Επιβάτες, Ν. Μηχανιώνα και Επανομή.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μόνο από την μίσθωση πέντε αναψυκτηρίων στην παραλία του Ποταμού, εξασφαλίσαμε στο δημοτικό ταμείο,έσοδα 120.000 ευρώ το χρόνο.

Σε αντίθεση με εμάς, η παρούσα Δημοτική Αρχή, παρακολουθεί αδιάφορα και περί «άλλων τυρβάζει».

Έχει παραδώσει μια σειρά από Δημοτικά ακίνητα στην εγκατάλειψη. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις ακινήτων στην Περαία(Καφενές, Ακρωτήρι, κα), Ν.Επιβάτες (MamaΒloom), Επανομή (Κτήμα Καραγκιόζη, Πάλιουρα / Όαση, Όρμος - Παραλία).

Εμείς τα μισθώναμε. Δυστυχώς, ο σημερινός Δήμαρχος, τα κρατάει κλειστά και αναξιοποίητα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.