Ο κύριος Δήμαρχος έχει εγκαταλείψει τελευταία τις μεγαλόστομες δεσμεύσεις του ότι θα μετατρέψει το Δήμο Θερμαϊκού σε …Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στο τιμόνι του Δήμου, δεν στάθηκε ικανός ούτε σημαντικά έργα με αναπτυξιακό προσανατολισμό να προωθήσει, ούτε καν έργα για τα οποία του παραδώσαμε έτοιμες μελέτες και διασφαλισμένη χρηματοδότηση να υλοποιήσει.

Από την άλλη, πως θα γίνει ο τόπος «Ριβιέρα», χωρίς σύγχρονο, άνετο και κυρίως ασφαλές οδικό δίκτυο;

Στη βασική οδική αρτηρία που συνδέει το Δήμο Θερμαϊκού με τη Θεσσαλονίκη, ένα οδικό άξονα της δεκαετίας του ‘ 50 , είναι γνωστά τα προβλήματα επικινδυνότητας και στενότητας.

Η αόριστη πρόσφατη εξαγγελία για 3 κυκλικούς κόμβους, που ΘΑ κατασκευαστούν κάποτε στο μέλλον, δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Και σίγουρα δεν δίνει «αέρα σε αναπτυξιακά πανιά».

Δρόμοι συνεχούς κυκλοφορίας στην Περαία, επίσης δεν έχουν δεχτεί καμία συντήρηση κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας.

Όπως ο δρόμος που από το ύψος του πρώην LIDL, (πριν την Περαία) οδηγεί εντός του αστικού ιστού. Ένας δρόμος που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες δημότες, αλλά και επισκέπτες, προκειμένου να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση εισερχόμενοι στην πόλη. Ένα είδος άτυπης περιφερειακής οδού για την είσοδο και έξοδο από και προς την Περαία, που όμως είναι σε κακό χάλι!

Ένας δρόμος γεμάτος στροφές, λακκούβες και κατεστραμμένη την άσφαλτο σε πολλά σημεία του.

Ο κύριος Δήμαρχος επί 3,5 χρόνια, βλέπει τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται, αλλά δεν έκανε τίποτα. Όταν ο όμορος Δήμος Θέρμης έχει προχωρήσει στο τμήμα του ίδιου δρόμου, που βρίσκεται στα γεωγραφικά του όρια σε ασφαλτόστρωση από το 2020.

Για του λόγου του αληθές, στις φωτόγραφίες, φαίνεται το άψογο, ασφαλτοστρωμένο τμήμα της συγκεκριμένης οδού εντός των ορίων του Δήμου Θέρμης και το χαρακτηριστικό σημείο όπου αρχίζει η προβληματική και επικίνδυνη διαδρομή εντός των ορίων του Δήμου Θερμαϊκού.

Στο μεταξύ, οδικές αρτηρίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα και τις προοπτικές του Δήμου στον τουριστικό τομέα, όπως ο δρόμος από τη Μηχανιώνα προς το Αγγελοχώρι, τείνουν να καταστούν αδιάβατοι. Οι τρύπες και οι λακκούβες στο οδόστρωμα που εγκυμονούν κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, αποτρέπουν τους οδηγούς από τη χρήση του.

Η δε αγροτική και επαρχιακή οδοποιία είναι σε τραγική κατάσταση.

Αν η Δημοτική Αρχή, είναι ανίκανη να δώσει λύσεις σε βασικά προβλήματα της καθημερινότητας, τι μπορεί να προσδοκά ο πολίτης;





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.