Με λύπη διαπιστώνουμε ότι για άλλη μία φορά ο δήμος Θερμαϊκού προχωρά στο 2023 χωρίς στόχους και πλάνο, χωρίς όραμα και σχέδιο που θα φέρει αλλαγή στο τοπίο εγκατάλειψης που έχει δημιουργήσει η σημερινή δημοτική αρχή.
Η θετική έκπληξη που θα περιμέναμε ως απόρροια της καθυστερημένης κατάθεσης του προϋπολογισμού- σημειωτέον το 70% των δήμων της χώρας ψήφισαν προϋπολογισμό πριν τα Χριστούγεννα- τελικά δεν ήρθε.
Ένας προϋπολογισμός copy – paste. Ο ίδιος που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.
Το ίδιο αυξημένο κόστος για την καθαριότητα, με ιδιωτικές συμβάσεις καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν αποδυναμωμένες. Ο δήμος μάλιστα θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 2 εκατομμύρια ευρώ για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ένα ανύπαρκτο τεχνικό πρόγραμμα. Είναι το λιγότερο ντροπή τα ίδια έργα του περσινού προϋπολογισμού να τα βλέπουμε και στον φετινό. Η αδράνεια σε όλη της το μεγαλείο.
Οι δημότες θα εξακολουθούν να πληρώνουν τα ήδη αυξημένα δημοτικά τέλη παρά τα μεγάλα έσοδα που είχε ο δήμος από οφειλές παρελθόντων ετών. Το αποθεματικό που δημιουργήθηκε από την είσπραξη αυτών των οφειλών θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία μείωση στα δημοτικά τέλη, κάτι όμως που δεν γίνεται.
Είναι η λογική όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει που συνεχίζει να ακολουθεί η σημερινή διοίκηση. Η λογική της αδράνειας και της ανικανότητας.
Για άλλη μία χρόνια, προς μεγάλη μας απογοήτευση, η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύεται λίγη. Αρκετά όμως με το «λίγο» και τη μετριότητα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΕΚΟΣ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.