Παραβαίνοντας για δεύτερη φορά κατάφωρα το νόμο, ο Δήμαρχος αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα, σε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων του, για το 2022. Οι αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τον εξανάγκασαν να αλλάξει τακτική και από εκεί που επιχειρούσε να αποφύγει με κάθε τρόπο την κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία, τώρα σπεύδει άρον – άρον. Αλλά προσπαθεί και πάλι «με πονηριές» να κρύψει την ανικανότητα και την απραξία του από τους πολίτες. Γι΄ αυτό και επίλεξε να παρουσιάσει τον απολογισμό του σε μέρα εργάσιμη και σε ώρα που είναι απαγορευτική , για τη μαζική προσέλευση των δημοτών.

Όμως, το κορυφαίο ατόπημά του είναι, ότι προσπαθώντας να βρει τρόπο διαφυγής από τη δυσαρέσκεια και την κατακραυγή των πολιτών, παραβιάζει ωμά τη νομοθεσία. Στην αρχή, αδιαφορώντας για τη θεσμική του υποχρέωση που απορρέει από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, άφησε να παρέλθει άπρακτη και η τελευταία ημερομηνία που ορίζει ο νόμος (31 Ιανουαρίου 2023) για την παρουσίαση των ετήσιων απολογισμών των ΟΤΑ. Τώρα, που ανέλαβε η αντιπολίτευση να κινήσει τις διαδικασίες -όπως της δίνει το δικαίωμα ο νόμος- παραβιάζει τις διατάξεις που προβλέπουν ότι:

α) πρέπει να μεσολαβούν 15 μέρες τουλάχιστον από την αναγγελία της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την παρουσίαση του Απολογισμού και

β) ότι οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις έχουν λόγο στην επιλογή του προσφορότερου χώρου.

Ο Δήμαρχος θεωρεί ότι μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου και των κανόνων λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης. Ότι μπορεί να γυρνάει αλαζονικά την πλάτη στη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και τις δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς κανένα κόστος. Δεν είναι δυνατόν να κλείσουμε τα μάτια στις ακραία πραξικοπηματικές του τακτικές.

Οι παρατάξεις μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα απέχουν από την παρουσίαση –παρωδία του απολογισμού του. Άλλωστε, όπως είναι ήδη γνωστό, έχουμε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, ζητώντας την ακύρωση της.

Για τις Δημοτικές Παρατάξεις.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.