Στη δεύτερη φάση ενός πιλοτικού προγράμματος εκπαίδευσης πολιτών της τρίτης ηλικίας, άνω των 60 ετών, συμμετέχει και ο Δήμος Θερμαϊκού, μαζί με αυτούς των Ιωαννιτών και Αθηναίων.
Η δράση με την ονομασία "Ψηφιακές Γωνιές" αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα αν και στην αναγγελία του προγράμματος αναφέρεται ότι η διάρκειά του είναι από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του '23.

Ο σκοπός της δράσης είναι η λειτουργία κόμβων ψηφιακού γραμματισμού για ηλικιωμένους με την ονομασία «Ψηφιακές Γωνιές» σε δομές των δήμων, όπου θα βρίσκονται οι «Ψηφιακοί βοηθοί – Εκπαιδευτές» για να υποστηρίξουν τους ηλικιωμένους στο ταξίδι της ψηφιακής μάθησης και ανάπτυξης ψηφιακών ικανοτήτων. Οι ψηφιακές γωνιές προορίζονται στο να διδάξουν ψηφιακές δεξιότητες σε ηλικιωμένους που θέλουν να μάθουν, αλλά μπορεί να μην έχουν κάποιον να τους βοηθήσει να αποκτήσουν αυτές τις δεξιότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «3ης e-λικία»:
https://www.act.nationaldigitalacademy.gov.gr/3elikia/

Υπεύθυνη Προγράμματος
Νικολαϊδου Μαρία
Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού
Τηλ.: 2392330126
E-mail: maria.nikolaidou@3025.syzefxis.gov.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.