Οι φορείς του Δήμου Θερμαϊκού που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, απευθυνόμαστε στο λαό του Δήμου μας, θέλοντας να τονίσουμε την ανάγκη που υπάρχει, το κάμπινγκ Αγ. Τριάδας να αποχτήσει δημόσιο χαρακτήρα και να λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, για τον Θερμαϊκό αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ενάντια στα σχέδια οικοπεδοποίησης και εμπορευματοποίησης που ψηφίστηκαν από την Διοίκηση του Δήμου.

Να τονίσουμε την ανάγκη η ανάπλαση και η λειτουργία του να υλοποιηθούν με κρατική χρηματοδότηση, και να μην επιβαρύνουν στο ελάχιστο, το ήδη τσακισμένο εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, που εξανεμίζει τα όποια οικογενειακά εισοδήματα μας πολύ πριν το τέλος του μήνα.

Ο ιδιαίτερης ομορφιάς χώρος του camping Αγ. Τριάδας, που αποτέλεσε στο παρελθόν πόλο έλξης για ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης, μπορεί και πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και σήμερα, που όλο και περισσότεροι χώροι πρασίνου και αναψυχής παραδίδονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Παράλληλα, νοιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε στον λαό της περιοχής μας πως ο μόνος δρόμος για να ανατρέψει τα σχέδια όσων οραματίζονται μπίζνες πολλών εκατομμυρίων στην περιοχή της Αγ. Τριάδας με την οικοπεδοποίηση του χώρου (ήπια ή μη ), είναι ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης του. Ο δρόμος της οργάνωσης με σκοπό την περιφρούρησή του. Με σκοπό να βάλει πραγματικά εμπόδια και στο τέλος να ανατρέψει τα σχέδια εκμετάλλευσης του χώρου.

Οι αναγκαίες εκδηλώσεις και ημερίδες, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον συντονισμό των μαζικών φορέων και κατοίκων του Δήμου μας .Ένας συντονισμός που θα έχει περιεχόμενο διεκδίκησης ενάντια στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και της Διοίκησης του Δήμου, άλλα και ενάντια σε φωνές που θέλουν την λεγόμενη «ήπια ιδιωτικοποίηση».

Που θα διεκδικεί:
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του κάμπινγκ και την τσιμεντοποίηση της περιοχής .
Η περιοχή του πρώην κάμπινγκ, να δοθεί στο Δήμο και με την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση (χωρίς επιβάρυνση των Δημοτών) να αποτελέσει ανάσα αναψυχής , πολιτισμού και αθλητισμού για το λαό προσφέρειτης περιοχής.
Να πραγματοποιηθούν στον οικισμό της Αγίας Τριάδας τα αναγκαία οδικά έργα , και άλλα έργα υδροδότησης και υποδομών

Ένας συντονισμός που θα καλεί σε αγωνιστικές διεκδικήσεις ,διότι η ώρα που οι μπουλντόζες θα μπουν στον χώρο για να ξεκινήσουν τα έργα της τσιμεντοποίησης πλησιάζει.

Νοιώθουμε τέλος την ανάγκη να επισημάνουμε ότι ο λαός του Δήμου Θερμαϊκού δεν πρέπει να εμπιστευτεί κανέναν σωτήρα του χώρου. Πρέπει να καταλάβει πως ο μόνος που μπορεί να βάλει πραγματικά εμπόδια στα σχέδιά τους είναι ο ίδιος ο λαός με τη δράση και την αποφασιστική αντίδρασή του.

Καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου Θερμαϊκού , την πρωτοβουλία «σώστε το κάμπινγκ» , να βρεθούμε και να οργανώσουμε την μάχη γιατί όλο το παραλιακό μέτωπο «φωνάζει SOS»!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ


Σύλλογος Γυναικών Θερμαϊκού (ΟΓΕ)

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Ένωση Γονέων Μαθητών Θερμαϊκού





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.