Με καλέσματα στα μέλη τους εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, σύλλογοι συνταξιούχων, δανειοληπτών και φοιτητικοί σ' όλη τη χώρα δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην αυριανή Πανελλαδική Απεργία και κινητοποίηση της Πέμπτης 16 Μαρτίου που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Ιδιαίτερα επιθετικά απέναντι τόσο στην "εγκληματική" κυβέρνηση Μητσοτάκη (όπως την αποκαλούν) όσο όμως και συνολικά σε ένα υποταγμένο πολιτικό σύστημα που έφερε και επέβαλλε τα μνημόνια που οδήγησαν τη χώρα στο ξεπούλημα όλων των ενεργειακών πηγών, επικοινωνιών, λιμανιών, αεροδρομίων και όλων των περιουσιακών ασημικών της υπακούοντας ξεδιάντροπα στις πιέσεις των ευρωπαίων.  Με την τελευταία πράξη του δράματος να περιλαμβάνει ακόμα και το ξεπούλημα του νερού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι φοιτητές ζητούν πλήρη απόδοση ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών σε όλους όσοι ευθύνονται. Ιδιαίτερα στις κωφεύουσες ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν και με τις πράξεις, υποταγή, σπατάλη και παραλείψεις του οδήγησαν στην τραγική κατάσταση τους σιδηροδρόμους αλλά και την χώρα γενικότερα.

ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ

Οι συγκεντρώσεις και το συλλαλητήριο θα είναι η μόνη ενιαία και δυνατή φωνή αύριο στην πόλη. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και επόμενα δεν εκτελούνται δρομολόγια μετακίνησης πολιτών.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Πέμπτη 16/3 στις 10.30 πμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ -ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Το έγκλημα των Τεμπών οφείλεται (κι αυτό) στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων (πχ. το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μόλις 45 εκ) και της κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών (νόμος Χατζηδάκη κ.τ.λ.)!
Απόκρυψη αρχικού μηνύματος


Όσο κι αν κυβέρνηση και τα καλόταϊσμένα (λίστες Πέτσα) ΜΜΕ προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως τυχαίο γεγονός ενός ανθρώπινου λάθους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει: Τα μνημονιακά χρόνια τα εργατικά δυστυχήματα είναι καθημερινά: Από το 2017 περισσότεροι από 50 νεκροί διανομείς, 64 νεκροί στους ΟΤΑ, εκατοντάδες νεκροί σε λιμάνια, κατασκευαστικές κτλ., ενώ χιλιάδες οι βαριά τραυματισμένοι. Όλα τα δυστυχήματα είναι συνειδητές δολοφονίες στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων: παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση, ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση ΣΣΕ κ.τ.λ.

Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμαρτύρονταν εδώ και καιρό για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας αλλά η ίδια η κυβέρνηση έβγαζε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες τους (όπως και σε άλλους κλάδους) και απαντούσαν με βία και καταστολή σε απεργίες και κινητοποιήσεις.

Ο μνημονιακός μεσαίωνας όμως δεν έχει σταματημό: ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις του ρεύματος, παιδείας, υγείας και 700 χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων και 1ης κατοικίας. Δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν βάλουμε ένα φρένο σε αυτήν την λαίλαπα!

Ειδικά εμείς οι διανομείς, πληρώνουμε καθημερινά με αίμα την ιδιωτική «πρωτοβουλία», τη λογική του κέρδους. Πρέπει να ξεσηκωθούμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους - να πάρουμε τους αγώνες και τις ζωές μας στα χέρια μας!

Με οργάνωση, αγώνες, απεργίες και καταλήψεις να απαιτήσουμε:

· Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας),

· Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο,

· Κάτω η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Όχι άλλοι δολοφονημένοι για τα κέρδη των καπιταλιστών


ΟΛΟΙ στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

ΠΕΜΠΤΗ 16/3, 10:30, άγαλμα Βενιζέλου

Η θλίψη από την τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με αποτέλεσμα 57 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες (αρκετοί σοβαρά) και αγνοούμενους, δεν μπορεί να κρύψει την απύθμενη οργή που αισθάνονται οι εργαζόμενοι στον ταξικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (όπως κι οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).

Το έγκλημα οφείλεται (και αυτό) στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων (πχ. το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μόλις 45 εκ) και της κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών (νόμος Χατζηδάκη κ.τ.λ.)!

Όσο κι αν η κυβέρνηση και τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως τυχαίο γεγονός ενός ανθρώπινου λάθους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει: Τα μνημονιακά χρόνια τα εργατικά δυστυχήματα είναι καθημερινά: Από το 2017 περισσότεροι από 50 νεκροί διανομείς, 64 νεκροί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εκατοντάδες νεκροί σε λιμάνια, ορυχεία, κατασκευαστικές εταιρείες κτλ., ενώ χιλιάδες κυριολεκτικά οι βαριά τραυματισμένοι. Όλα τα δυστυχήματα είναι συνειδητές δολοφονίες στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων: παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας, ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση ΣΣΕ κ.τ.λ.

Παρόλο που οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμαρτύρονταν εδώ και καιρό για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, η ίδια η κυβέρνηση ήταν αυτή που έβγαζε παράνομες τις απεργίες τους. Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν εκατοντάδες απεργίες εργαζομένων τόσο στον κλάδο των μεταφορών (πχ. ΜΕΤΡΟ), όσο και σε άλλους κλάδους (εκπαιδευτικοί, υγεία κ.λπ.). Ταυτόχρονα απαντούσαν με την βία και την καταστολή σε απεργίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ο μνημονιακός μεσαίωνας όμως δεν έχει σταματημό: ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις του ρεύματος, της παιδείας, της υγείας και 700 χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων και 1ης κατοικίας. Δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν βάλουμε ένα φρένο σε αυτήν την λαίλαπα! Να μην πληρώσουμε άλλο αίμα στην ιδιωτική «πρωτοβουλία», τη λογική του κέρδους. Όχι στις αυταπάτες για εκλογικές «λύσεις». Πρέπει να ξεσηκωθούμε - να πάρουμε τους αγώνες και τις ζωές μας στα χέρια μας!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα ούτε από την «εξαφανισμένη» αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ,ΕΑΚ), ούτε την γραφειοκρατία του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, με τη διασπαστική πολιτική, τις ξεχωριστές πορείες και την ηττοπάθεια που σπέρνει.

Με οργάνωση κι αγώνες, να επιβάλλουμε και να οργανώσουμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και να απαιτήσουμε:

· Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων.

· Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων – εταιρείας και πολιτικής εξουσίας.

· Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, κάτω από εργατικό έλεγχο








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.