Όταν ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé, Peter Brabeck, μιλούσε για την ιδιωτικοποίηση του νερού δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι.. «Το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά προϊόν προς πώληση»!

Οι υπόλοιπες δηλώσεις κινούνται πάνω κάτω στα ίδια… “ιδεώδη”:

Η εταιρία του προσφέρει θέσεις εργασίας αλλά… πρέπει να δουλεύουμε παραπάνω ώρες για να έχουμε θέσεις εργασίας! Προφανώς και με ολοένα λιγότερα χρήματα για να είμαστε “ανταγωνιστικοί”!

Και στο τέλος όμως καταλήγει με ένα ανατριχιαστικό θαυμασμό προς… τα ρομπότ! Μα φυσικά! Αυτά δουλεύουν απεριόριστα και άνευ απαιτήσεων. Μια φορά τα αγοράζεις και τελείωσες!

Είναι γνωστό ότι η Nestlé κάνει μεγάλες δουλειές με την εμφιάλωση νερού. Επίσης είναι γνωστή για τα μεταλλαγμένα της και τα προϊόντα της που είναι σκέτα δηλητήρια.

Εκεί όμως που βρίσκεται το ‘ζουμί’ των λεγομένων του goledn boy είναι στο θαυμασμό του για .. την μείωση του εργατικού δυναμικού! Όλη η θεωρία της μελλοντικής κοινωνίας βασίζεται στη ρομποτοποίηση της εργασίας, άρα και στη δημιουργία μεγαλύτερης ανεργίας.

Και μετά μπαίνει ο εκβιασμός: Τι; δεν θέλεις αυτή τη δουλειά γιατί είναι φτηνή και μολύνει το περιβάλλον; Δεν έχεις πολλά περιθώρια, κάποιος άλλος με λιγότερη συνείδηση από σένα θα την πάρει! Σας κάναμε ανέργους, για να σας κάνουμε σκλάβους!

Μην πάτε μακριά, πάτε μέχρι τις Σκουριές, μέχρι τα Οινόφυτα, μέχρι το Βόλο…. Κι αν επιμένετε να πάτε πιο μακριά, πάτε μέχρι την Αφρική, την Κίνα, τη Λατινική Αμερική.

Προς τα εκεί συμβάλλουν με τον ύπουλο και υποκριτικό τους ρόλο και διάφορα ‘πρωτοπόρα’ και ‘εμπνευσμένα’ κινήματα τύπου Zeitgeist, που υπόσχονται ένα μέλλον λαμπρό με τα ρομπότ να δουλεύουν για ‘μας’! Μόνο που στο ‘μας’, δεν είμαστε ‘εμείς’ αλλά η παγκόσμια ελίτ και τα τσιράκια της τύπου CEO της Nestlé.

Αυτό που δεν θα πρέπει να λησμονούμε στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, είναι ότι δεν είναι ελληνικό σύμπτωμα λόγο κρίσης, αλλά παγκόσμιο, λόγω Ατζέντας 21, η οποία προβλέπει ότι το νερό «είναι κοινό αγαθό που πρέπει να μοιράζεται σε όλο το παγκόσμιο χωριό, αλλά επειδή τα κράτη δεν έχουν όλα το μέσον και τις υποδομές, αυτό θα γίνει μόνο με την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα!

Κι ας είναι από τη Γαλλία, κι ας είναι από το Ισραήλ που φλερτάρει εδώ και χρόνια με τις πηγές του Πηλίου…

O Peter Brabeck υπήρξε μόνιμος θαμώνας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.




πηγή antimedia


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.