Έξτρα χρηματοδότηση 31.000 ευρώ από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο, έλαβε η Δημοτική Διοίκηση για την κάλυψη των οικονομικών της υποχρεώσεων απέναντι στις καθαρίστριες σχολείων που διαθέτει ο Δήμος Θερμαϊκού.

Κι ενώ θα μπορούσε να στηρίξει τις ίδιες και τις οικογένειες τους, επεκτείνοντας το ωράριο εργασίας τους, άρα και τις απολαβές τους, δεν θέλησε να το κάνει για όλες.

Τις μικροπολιτικές τακτικές του ο κύριος Δήμαρχος, τις εφαρμόζει παντού, ακόμη και στις καθαρίστριες.

Αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και πετύχαμε να ανατρέψουμε αυτή την μικροπρέπεια.

Πιο συγκεριμένα, ο Δήμος διέθετε 45 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης. Η σημερινή Διοίκηση υποβίβασε τις 15 σε μερικής απασχόλησης (τετράωρη εργασία) με ανάλογη μισθολογική μείωση, ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα για αυτές. Αλλά προσέλαβε 39 νέες, τρίωρης απασχόλησης.

Μετά από ένα σκληρό μπρα ντε φερ στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε αποδεκτή η πρότασή μας.

Τελικά ,οι 15 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης, θα γίνουν ξανά πλήρους απασχόλησης με αντίστοιχη μισθολογική αναπροσαρμογή και όσες εργάζονται μόνο για 3 ώρες, θα γίνουν μερικής απασχόλησης (τετράωρη εργασία).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.