Η τραγική απώλεια των 56 θυμάτων στα Τέμπη έχει σοκάρει όλο τον κόσμο.
Η πλειονότητα των Ελλήνων αισθάνεται συντριβή, θλίψη αλλά και οργή.
Ο καθένας μας πενθεί.
Ιδιαίτερα πενθεί η νεολαία μας. Παντού στην Ελλάδα γίνονται κινητοποιήσεις που ζητούν πραγματικά διερεύνηση των αιτιών του εγκλήματος αυτού. Γιατί για έγκλημα πρόκειται, αφού ένας άνθρωπος, με όλες τις ενδεχόμενες ανεπάρκειές του, δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ο αποκλειστικά και μόνος υπεύθυνος για την καταστροφή. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

Και φυσικά η οργή για τις απώλειες τόσο νέων ανθρώπων ξεχειλίζει παντού σε όλη τη χώρα.
Και ενώ θα πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι που οι μαθητές σχολείων του δήμου μας, του 2ου ΓΕΛ Θερμαϊκού, με απόφαση του 15μελούς αποφάσισαν αποχή για σήμερα και χθες το βράδυ ανάρτησαν έξω από το σχολείο τους πανώ με τις λέξεις "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ", "ΠΕΝΘΟΣ" και την φράση που ειπώθηκε από νεαρό επιβάτη του μοιραίου τρένου λίγη ώρα πριν την σύγκρουση και αναφερόταν σε διάλογο υπευθύνων "ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ"....

μαθαίνουμε ότι υπήρξε παρέμβαση της Διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ, Σοφίας Ζηφκοπούλου, που ανενδοίαστα όταν πληροφορήθηκε τα ονόματα των μαθητών που το ανάρτησαν, δεν δίστασε να τηλεφωνήσει σε γονείς  ενημερώνοντάς τους ότι θα συγκληθεί Συμβούλιο των Καθηγητών, υπονοώντας ότι πιθανώς θα τους επιβληθούν ποινές για την πράξη τους, χαρακτηρίζοντάς τους επαναστάτες ....

Το τερματίσατε κα Ζηφκοπούλου. Αν η πληροφόρησή μας είναι ακριβής τότε αυτές είναι πρακτικές που προσομοιάζουν με ανάλογες που εφαρμόζονταν στην χούντα.
Θα έπρεπε τα παιδιά αυτά να τα επαινέσετε για την πρωτοβουλία τους. Πόσο μάλλον όταν  κάποια από αυτά είχαν εμπιστευτεί την μετακίνησή τους, 
τις προηγούμενες μέρες,  στην ίδια μοιραία αμαξοστοιχία ......

Λυπόμαστε διπλά για την επιχείρηση αυτή εκφοβισμού της διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ γιατί τυγχάνει να είναι και Αντιδήμαρχος Παιδείας στον Δήμο Θερμαϊκού και χαρακτηρίζει μ'αυτόν τον τρόπο και την διοίκηση του δήμου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

20 comments:

  1. Ισχύει ότι πράγματι η διεύθυνση ανακοίνωσε την πρόθεση της να επιβάλει ποινές σε παιδιά που επέδειξαν αξιοζήλευτα αντανακλαστικά και συγκινητική αλληλεγγύη στους δεκάδες νεκρούς συνομηλίκους τους. Παλιά δάσκαλοι σαν τον Μενέλαο Λουντέμη δίδασκαν πως οι άνθρωποι χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να σταθούν στα δύο τους πόδια και πως δε θα συνέβαλε εκείνος να βρεθούν πάλι στα τέσσερα. Φαίνεται πως μερίδα σύγχρονων δασκάλων έχουν διαφορετική άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν ως μαθητές με ενσυναίσθηση ήταν να κλείσουνε συμβολικά το σχολείο τους σε ένδειξη πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη! δυστυχώς ακόμα και αυτή η κοινωνική τους δράση είτε παρερμηνεύτηκε είτε εργαλείοποιηθηκε στο βωμό της μηκροπολιτικής και τώρα πια είναι απολογούμενοι και απειλούνται με αποβολή από το σχολείο είναι τραγικό για μας να αντιμετωπίζομαστε με αυτόν τον ψύχρα νομικιστικο τρόπο ειδικά υπό το πρίσμα αυτής της μεγάλης πρόσφατης τραγωδίας λυπούμαστε πολύ αλλά η νεολαία δεν είναι και δεν θα οδηγηθεί να είναι απαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή η κομματική ταυτότητά είναι πάνω από τις 58 ζωές των νέων ανθρώπων που χάθηκαν και να σκεφτεί κανείς ότι η κυρία είναι και εκπαιδευτικός , μάλλον ανήκει στην ομάδα των αριστων και δεν επιτρέπει την κριτική στους ιθύνοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά τα παιδιά που πήραν τη πρωτοβουλία να εκφράσουν την οργή του με ένα απλό πανό χωρίς τυμπανοκρουσιες και βανδαλισμούς κρίνονται από την φιλοκυβερνητική διεύθυνση σήμερα για το αν θα παραμείνουν στο σχολείο. Ενοχλήθηκαν φαίνεται κάποιοι και διογκώθηκε με άσχημο τρόπο αυτή η στάση των παιδιών που απ'όσο γνωρίζω ένας εξ αυτών ταξίδεψε ακριβώς 24ωρες πριν με το συγκεκριμένο τρένο. Έχουν μάθει τόσα χρόνια να μας φιμωνουν...ας ξυπνήσει τουλάχιστον αυτή η γενιά και να μη ζήσει άλλο την κατάντια της δικής μας.
    Άξιος δεν είναι μόνο ο σωστός μαθητής αλλά ο σωστός άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεφτιλα ειναι βγάλτε την από παντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι μαθήτρια του συγκεκριμένου σχολείου η διευθύντρια δεν θα είχε την ίδια άποψη άμα υπήρχε δικός της άνθρωπος σε αυτό το τρένο!Στις μερες μας το μόνο που κοιτάνε είναι να μην χάσουν την ημερήσια πληρωμή τους.Ένας καθηγητής μαλιστα όταν μιλήσαμε για αυτό το θέμα είπε «η ζωή συνεχίζεται για εμάς που δεν χάσαμε κανεναν» λυπηρό να ακούς τέτοια λόγια από ανθρώπους που έχουν οικογένεια και παιδιά ηλικίας σαν αυτή που πολλά παιδιά είχαν μέσα στο τρένο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στενάχωρο το γεγονός ότι η διευθύντρια άμα είχε δικό της άνθρωπο μέσα στο τρένο θα είχε τελείως διαφορετική στάση.Ειμαι μαθήτρια του σχολείου και όταν έτυχε να συζητήσουμε το θέμα στην τάξη ένας καθηγητής είπε «η ζωή συνεχίζεται σε εμάς που δεν είχαμε κανεναν μέσα στο τρενο» ένας άνθρωπος ο οποίος έχει παιδιά στην ηλικία που είχαν πολλά παιδιά μέσα στο τρένο!Στις μερες μας οι περισσότεροι κοιτάνε πως θα βάλουν την ημερήσια μισθοδοσία στην τσέπη και μέχρι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιβεβαιώνω απόλυτα, σύμφωνα με την μαρτυρία του γιου μου, την απαράδεκτη και φασιστική συμπεριφορά της κ. Διευθύντριας που αποτελεί όνειδος για την εκπαιδευτική κοινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητας. Καταγράφεται και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο οδός αναφορικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα καθώς και για παλαιότερα που συνιστούν συνεχόμενες προσωπικές επιθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτα από όλα οι μαθητές πραγματοποίησαν κατάληψη στο σχολείο και όχι αποχή πράγμα παράνομο.Το μόνο που υπήρξε ήταν καπιλευση της μνήμης των θυμάτων και του βαρύτατου πένθους των συγγενών με σκοπό να χάσουν μάθημα.Παραλειψατε να αναφέρετε πως πίσω από τι πανό υπάρχει γκράφιτι που αναφέρετε σε κομματικές νεολαίες.Σεβασμος λίγο στους νεκρούς και το πένθος των συγγενών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος4 Μαρτίου 2023 στις 3:44 μ.μ.

      Λοιπόν γιατί δεν μπορεί να έρχεται ο κάθε μλκας και να λέει ότι θέλει εδώ μέσα. Τα κομματικα γκράφιτι δεν έγιναν από τους μαθητές καθώς είμαι από τους διοργάνωτες της κατάληψης και γνωρίζω πολύ καλά τι κάναμε εμείς. Το σχολείο από μας ήταν τελείως ακούμπητο. Ότι κάναμε το επαναφέραμε στην κατάσταση που βρισκόταν χωρίς βανδαλισμούς. Είχαμε δώσει υπόσχεση να επαναλειτουργήσει το σχολείο κανονικά μέχρι τις 3 το μεσημέρι εφόσον επιτευχθεί ο στόχος μας ο οποίος όντως πέτυχε. Το 80 % των μαθητών αναδημοσιεύσαν το πανό μας έτσι ώστε να μάθευτει το τι κάναμε. Εφόσον λοιπόν πετύχαμε τον στόχο μας και την διαμαρτυρία μας υπήρχε τήρηση της υπόσχεσης μας και το σχολείο ήρθαμε και το ανοίξαμε τα 3 άτομα που ήμασταν υπεύθυνοι. Μάθαμε ότι κατά 99% θα υπάρξει τιμωρία μιας ημερήσιας αποβολής. Έσχος και ντροπή στην "Αντί δήμαρχο παιδίας" που για να νοιάζεται περισσότερο για το άμα θα ξανά πάρει ψήφους στην επανεκλογή φέτος και για την εικόνα της πάρα για τα παιδιά.

      Διαγραφή
    2. Και μόνο ο τρόπος που απαντάς προσβάλοντας αντίθετες απόψεις με την δική σου , σε ακυρώνει σαν προσωπικότητα.Μαθε να σέβεσαι αντί να βρίζεις κι ας μην συμφωνείς..

      Διαγραφή
  11. Σε όλη την χώρα οι μαθητές και οι φοιτητές με κάθε τρόπο έδειξαν και δείχνουν την οργή τους για το έγκλημα!! Και μας κάνουν περήφανους. Μπράβο στα παιδιά. Όπως λένε " αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Όλα τα άλλα, θλιβερές παραφωνίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτή δεν κάνει για διευθύντρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φταίει σίγουρα η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός γιατί δεν κινείται νομικά εναντίον όλων όσων την συκοφαντούν... Εύχομαι να ξυπνήσει και να τους τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την παίρνει την κυρία να ανοίξει νομικές διαδικασίες, γιατί αν αρχίσουν να καταθέτουν μαθητές και μαθήτριες τί άλλα κατά καιρούς έχει πει και κάνει, θα βρει τον μπελά της.. ξέρει αυτή..

      Διαγραφή
    2. Αυτή ξέρει.Εσείς δεν ξέρετε!!!

      Διαγραφή
  14. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος4 Μαρτίου 2023 στις 4:11 μ.μ.

    Τα κομματικα γκράφιτι δεν έγιναν από τους μαθητές καθώς είμαι από τους διοργάνωτες της κατάληψης και γνωρίζω πολύ καλά τι κάναμε εμείς. Το σχολείο από μας ήταν τελείως ακούμπητο. Ότι κάναμε το επαναφέραμε στην κατάσταση που βρισκόταν χωρίς βανδαλισμούς. Είχαμε δώσει υπόσχεση να επαναλειτουργήσει το σχολείο κανονικά μέχρι τις 3 το μεσημέρι εφόσον επιτευχθεί ο στόχος μας ο οποίος όντως πέτυχε. Το 80 % των μαθητών αναδημοσιεύσαν το πανό μας έτσι ώστε να μάθευτει το τι κάναμε. Εφόσον λοιπόν πετύχαμε τον στόχο μας και την διαμαρτυρία μας υπήρχε τήρηση της υπόσχεσης μας και το σχολείο ήρθαμε και το ανοίξαμε τα 3 άτομα που ήμασταν υπεύθυνοι. Μάθαμε ότι κατά 99% θα υπάρξει τιμωρία μιας ημερήσιας αποβολής. Έσχος και ντροπή στην "Αντί δήμαρχο παιδίας" που για να νοιάζεται περισσότερο για το άμα θα ξανά πάρει ψήφους στην επανεκλογή φέτος και για την εικόνα της πάρα για τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δλδ εσείς οι τρεις είστε οι μάγκες μαθητές του Δήμου..Ξεφτιλίσατε μια ουσιώδη διαμαρτυρία, εκμεταλευτήκατε μια τραγωδία, τον χαμό τόσων ανθρώπων για να κλείσετε το σχολείο;;; Όλοι ανέβασαν πανό αλλά συνέχισαν την δουλειά τους, τον αγώνα τους, τις υποχρεώσεις τους... Μπράβο σας!!! Η μαγκιά σας τότε αντέχει μια μέρα αποβολής, σωστά;;;

      Διαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.