Με ανάρτησή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό, για την παράσταση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ» του Ρ. Β. Φασμπίντερ και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει στις εκδηλώσεις για την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

«Απόψε το βράδυ στις 9μμ θα συμμετέχω στην ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, που διοργανώνει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, με την παράσταση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ» του εμβληματικού έργου του Ράινερ Βέρνερ Φάσμπιντερ, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο (Στοά Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα). Με αφετηρία την παράσταση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ, που θέτει στο επίκεντρο την κακοποίηση της γυναίκας, το Θέατρο Τέχνης προσκαλεί όλη την εβδομάδα το κοινό σε συζητήσεις για την καταπίεση, την κακοποίηση, την χειραφέτηση, την θέση της γυναίκας στο σήμερα και τα δεσμά που ακόμη καλείται να σπάσει!

Μέσα στις σκοτεινές και δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, μετά την τραγωδία-έγκλημα στα Τέμπη, αυτή η πρωτοβουλία είναι μια πολύ σημαντική συνεισφορά του κόσμου της τέχνης στα ζητήματα της γυναίκας και της κοινωνίας. Απόψε θα συζητήσουμε τα ζητήματα αυτά μαζί με 2 λαμπρές γυναίκες, καλλιτέχνιδες και μαχήτριες, την Ασπασία Θεοφίλου και την Τζώρτζια Κεφαλά, με τη συμμετοχή των εξαιρετικών ηθοποιών της παράστασης και του κοινού!

Σας προσκαλώ να έρθετε!

Ακολουθούν πληροφορίες για την παράσταση και την δράση:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ 9ΜΜ

Μετά την παράσταση της Πέμπτης 9/3 θα γίνουν παρεμβάσεις με συμμετοχή του κοινού. Θα μιλήσουν:

· Ασπασία Θεοφίλου, ιδρύτρια και διαχειρίστρια του Strong Me

· Τζώρτζια Κεφαλά, τραγουδίστρια, Μπλε

· Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ιδρύτρια της Δικαιοσύνης για Όλους

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου.

Η παράσταση ξεκινάει στις 9μμ!

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας για τη Γυναίκα που οργανώνει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, αμέσως μετά την παράσταση «Ελευθερία στη Βρέμη», του Ρ.Β. Φασμπίντερ σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Συζητήσεις με το κοινό, ομιλίες, ενημέρωση και επίσημοι καλεσμένοι από όλους τους τομείς, συζητάμε για την καταπίεση, την κακοποίηση, τη χειραφέτηση, την αυτοπραγμάτωση και τη θέση της γυναίκας σήμερα.

Κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα, (Πέμπτη 9/3 - Σάββατο 11/3 9μμ και Κυριακή 12/3 7:30μμ), μετά την παράσταση «Ελευθερία στη Βρέμη» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, θα γίνονται ανοιχτές συζητήσεις με τη συμμετοχή των θεατών, του θιάσου και καλεσμένων.

Η πρωτοβουλία έχει στόχο να αφυπνίσει και να υπογραμμίσει τα ζητήματα της κακοποίησης-καταπίεσης των γυναικών αλλά και της χειραφέτησης, με αφορμή μια πολύ επίκαιρη παράσταση ενός εμβληματικού έργου.

Οι προσκεκλημένοι-ες των επόμενων παραστάσεων θα ανακοινώνονται καθημερινά! Εγώ θα συμμετέχω ξανά στη συζήτηση μετά την παράσταση του Σαββάτου 11/3!

ΖΚ»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.