Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το νομικό πρόσωπο του Δήμου μας με διακριτικό τίτλο ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. , ένας ζωντανός οργανισμός πριν από 3,5 χρόνια, με σημαντική δραστηριότητα και σημαντική προσφορά στους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού.

Η πρόσφατη παρουσίαση του προϋπολογισμού του για το 2023, αποκάλυψε ότι, οι «Δημοτικές Πολιτιστικές Περιβαλλοντικές Αθλητικές Κοινωνικές Υπηρεσίες Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)», έχουν …εκτροχιαστεί πλήρως, με απόλυτη ευθύνη του κυρίου Δημάρχου.

Και όχι μόνο αδυνατούν να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στους κατοίκους, αλλά …καταδικάζονται σε ακόμη πιο βαθιά υπολειτουργία, για τους επόμενους μήνες.

Διότι ο κύριος Δήμαρχος, αποφάσισε να περικόψει την τακτική επιχορήγηση του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. , έως και 35% (600.000 ευρώ το 2022, 400.000 ευρώ το 2023).

Από την άλλη, τα έσοδα του από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι μηδαμινά. Δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ. Επί των ημερών μας στη Διοίκηση του Δήμου φιλοξενούσαν 350 παιδιά. Σήμερα μόλις και μετά βίας 7 παιδιά! Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα έχει φυσικά δραματικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΔΑΠ. Δεν γίνεται καν συζήτηση για επέκταση του θεσμού και αύξηση των ΚΔΑΠ, ενώ επηρεάζεται και η γενικότερη λειτουργία του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Χωρίς πόρους δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για νέες δράσεις…

Η ίδια αποκαρδιωτική εικόνα υπάρχει και για τα ΚΑΠΗ, που επίσης ανήκουν στις αρμοδιότητες του. Τα περισσότερα είναι κλειστά από την αρχή της πανδημίας. Και αντί να γίνει προσπάθεια για να ενισχυθούν τα λίγα που λειτουργούν και να ανοίξουν τα υπόλοιπα, η χρηματοδότηση τους για το 2023 είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ.

Όσον αφορά στον τομέα των Πολιτιστικών, η άλλοτε ακμαία δημοτική χορωδία με εντυπωσιακές εμφανίσεις και εκτός των ορίων του Δήμου, σήμερα είναι ανενεργή, ενώ η χρηματοδότηση πολιτιστικών εκδηλώσεων (χριστουγεννιάτικων, αθλητικών κ.α.), έχουν …διαγραφεί από την ατζέντα του κυρίου Δημάρχου.

Προσέξτε όμως. Στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2023, έχουν εγγραφεί 100.000 ευρώ για συναυλίες – εκδηλώσεις το καλοκαίρι.

Συνοψίζοντας, υπολειτουργούν τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ, η χορωδία, και «κόβουν» τον πολιτισμό στα μέτρα τους.

Προφανώς διότι ο κύριος Δήμαρχος πιστεύει ότι αρκεί έχοντας τραγουδιστές στις εξέδρες, δύο μήνες πριν τις εκλογές, να επιτύχει την επανεκλογή του.

Και το καλύτερο για το τέλος! Στον ίδιο προϋπολογισμό για το 2023, όπου δεν υπάρχουν οικονομικές επιχορηγήσεις για τις κρίσιμες κοινωνικές λειτουργίες ενός σύγχρονου Δήμου, προβλέπεται αύξηση κατά 300% των αποδοχών των έκτακτων υπαλλήλων.

Πόση αλαζονεία και κουτοπόνηροι τακτικισμοί μπορούν να χωρέσουν στις επιλογές της σημερινής Διοίκησης; Πόση αδιαφορία για το συμφέρον του πολίτη.

Κύριοι, αλλάξτε ρότα όσο είναι ακόμα καιρός.

Και για να μαθαίνετε tips της χρηστής διοίκησης, εμείς, τις συναυλίες τις οργανώναμε με επιχορηγήσεις από μεγάλες επιχειρήσεις και φορείς στα ευρύτερα όρια του Δήμου.

Δεν αδειάζαμε τα δημοτικά ταμεία για άρτον και θεάματα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.