Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, σήμερα Τρίτη, στη 1 μ.μ. στο κεντρικό αμφιθέατρο καλεί η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», η οποία συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μοναδικής παιδοογκολογικής μονάδας της χώρας.

Σημειώνεται ότι το σχετικό κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης εισάχθηκε στη Βουλή το περασμένο Σάββατο, και αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει η συζήτηση στις επιτροπές.


Ετσι, η κυβέρνηση πριν ακόμα στεγνώσουν τα δάκρυα για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, προωθεί μια ακόμα εγκληματική αναδιάρθρωση, στο πλαίσιο της πολιτικής που θεωρεί «κόστος» την προάσπιση της ζωής και της υγείας του λαού και των παιδιών του.

«Πριν από λίγες μέρες, όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία παίδων, μαζί με άλλα σωματεία, συλλόγους γονέων και φορείς διαμαρτυρόμασταν για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας για τα παιδιά μας, καλύτερες συνθήκες εργασίας, για την απόσυρση του νομοσχεδίου που ξεπουλάει το παιδοογκολογικό σε ιδιώτες στο πλαίσιο της "αναβάθμισης" των υπηρεσιών του, εκείνο το πρωινό ξυπνήσαμε με το δυσάρεστο νέο του δυστυχήματος στα Τέμπη», σημειώνει μεταξύ άλλων η 5μελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μεταφέροντας την οργή των γιατρών για τους νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

«Για όσους αναρωτιούνται πώς σήμερα, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της τεράστιας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας γίνονται τέτοια λάθη... Να το σκεφτούν, γιατί αύριο - μεθαύριο μπορεί να είναι ο γιατρός που δούλευε 40 ώρες άυπνος και έκανε ένα λάθος. Να είναι ο νοσηλευτής που δούλευε σερί βάρδιες με 60 ασθενείς υπό την ευθύνη του και έκανε ένα λάθος στη νοσηλεία. Να είναι ο τραυματιοφορέας που επειδή χάλασε το ασανσέρ δεν μπόρεσε να μεταφέρει γρήγορα τον ασθενή. Και πάει λέγοντας.


Δουλεύουμε σε άκρως επισφαλείς συνθήκες, τόσο για εμάς όσο και για τους ασθενείς μας. Κι ας έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές για τους κινδύνους που υπάρχουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Αλλη μία απόδειξη ότι όταν πρόκειται να "τρέξουν" τα εγκληματικά τους σχέδια προς όφελος των επενδυτών και των επιχειρηματικών ομίλων είναι αποτελεσματικοί αλλά επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τη ζωή μας και την ασφάλειά μας, όπως στην περίπτωση του κέντρου ασφάλειας των τρένων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2010», καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ, καλώντας στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα «για να μη μείνει ποτέ ξανά αναπάντητο το μήνυμα στείλε όταν φτάσεις»...


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.