Πρόκειται για πολιτικό θράσος…Με αιφνιδιαστική και κατάφωρα προκλητική τροπολογία – προσθήκη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (άρθρο 5), η κυβέρνηση περνάει ένα νέο ακαταδίωκτο, με το οποίο καλύπτει τον Πρόεδρο και τα μέλη της έκτακτης επιτροπής εμπειρογνώμων που συστάθηκε για τη διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη.

Θυμίζουμε ότι ακαταδίωκτο είχε θεσπιστεί και για τη Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων στην περίοδο της πανδημίας.

Eπί της ουσίας προβλέπεται ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη της έκτακτης Επιτροπής “δεν έχουν καμία ευθύνη, ούτε διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο”. Ακόμη διευκρινίζεται πως δεν δέχονται υποδείξεις ή οδηγίες.

Πρόκειται για μία ακόμη πρόκληση στους συγγενείς των θυμάτων και προσβολή στη μνήμη των σκοτωμένων παιδιών, αφού η γνώμη που θα εκφράσει η Επιτροπή θα καθορίσει τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των συγγενών των θυμάτων να στραφούν κατά του δημοσίου ή των ιδιωτών.

Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου ο λαός έχει εκφράσει με τεράστιες διαδηλώσεις την απαίτησή του να διερευνηθεί το έγκλημα, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες που φέρει, υλοποιώντας ό,τι ξεκίνησαν οι προκατάτοχοί της, δηλαδή την απαξίωση και την εκποίηση του δημόσιου αγαθού των μεταφορών.

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ούτε συναίσθηση του τί έχει συμβεί και επομένως ούτε ίχνος ντροπής!

Η τροπολογία αναλυτικά (βλ. άρθρο 5):


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.