Μνημείο αλαζονείας, θρασύτητας, ανηθικότητας και πολιτικάντικου καιροσκοπισμού, η συνέντευξη που παραχώρησε ο κύριος Δήμαρχος στο site www.activistis.gr

Και τι δεν είπε!

*Με απύθμενη αλαζονεία, χαρακτήρισε …μιζέρια την τήρηση του νόμου που τηρούν πιστά οι Δήμαρχοι σε όλη τη χώρα για τη δημόσια παρουσίαση απολογισμού των πεπραγμένων τους.

Προσπάθησε να υποστηρίξει ότι θα κάνει για δεύτερη φορά παρουσίαση του απολογισμού του, – πανελλαδική πρωτοτυπία-, για να δώσει την ευκαιρία στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να παραστούν. Δεν είπε όμως ότι απείχαμε την πρώτη φορά, επειδή η «φιέστα» που έστησε ήταν πέρα κι έξω από τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία.

Δεν είπε ότι θα κάνει για δεύτερη φορά παρουσίαση του απολογισμού του, επειδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης στην οποία προσφύγαμε τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εγγράφως, του υπέδειξε τους χρόνους και τις διαδικασίες που πρέπει να τηρήσει.

*Για το ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, εκτός από …«λαγός» του ΤΑΙΠΕΔ, όπως τον κατηγορούν οι πολίτες, έκανε και την «πάπια», όταν ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε πως ο Δ. Προποντίδας προσέφυγε στο ΣτΕ εναντίον της εκποίησης 27 στρεμμάτων στα όρια του Δήμου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η ελαφρότητα με την οποία δικαιολόγησε τις κωλοτούμπες του είναι χαρακτηριστική, όταν είπε ότι στηρίζει το ξεπούλημα του κάμπινγκ από το ΤΑΙΠΕΔ επειδή θέλει να είναι με τη δήθεν… πλειοψηφία. Το 2014 ως Αντιπεριφερειάρχης τότε, ήταν κάθετα αντίθετος και ζητούσε να δοθεί το κάμπινγκ στο Δήμο…

Εμείς είμαστε σταθεροί και έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα δώσουμε μάχη μαζί με τους κατοίκους και θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια του νόμου για ανατρέψουμε τα σχέδια του ιδίου και του ΤΑΙΠΕΔ.

*Δήλωσε περήφανος που μοσχοπούλησε την καθαριότητα σε ιδιώτες, που «δώρισε» 12,5 εκ. ευρώ σε διαγωνισμούς με μία μόνο προσφορά και έκπτωση που δεν υπερβαίνει το 1,5%, υπερχρεώνοντας το Δήμο, που πολλές περιοχές συνεχίζουν να είναι βρώμικες και που δεν έκανε καμιά προσπάθεια για να ενισχύσει το τμήμα καθαριότητας του Δήμου, για την επόμενη μέρα όταν θα λήξουν οι φαραωνικές συμβάσεις. Είναι αδιανόητο, αλλά επί 3,5 χρόνια διέθεσε μόλις 30.000 ευρώ για τις συντηρήσεις του στόλου των δημοτικών οχημάτων!

Ίσως επειδή όπως ο ίδιος λέει στη συνέντευξη του «όπου υπάρχει δημόσιος φορέας υπάρχει καταστροφή»!

* Με περισσή ανηθικότητα ισχυρίστηκε ότι μείωσε κατά 23% τα δημοτικά τέλη επί των ημερών του. Δυστυχώς γι΄αυτόν, οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Η μείωση δεν ξεπέρασε ούτε καν το 12,5% . Όταν με περίπου 4,5 εκ. ευρώ, επιπλέον, στα ταμεία του Δήμου, λόγω της εγγραφής πρόσθετων τετραγωνικών μέτρων, είναι δυνατή η μείωση των δημοτικών τελών έως 30% ή και 40%.

*Δυστυχώς γι’ αυτόν, επειδή όλα είναι καταγεγραμμένα επίσημα και πρωτοκολλημένα, δεν αξίζει να απαντήσουμε στους ισχυρισμούς του ότι δεν παρέλαβε έτοιμες μελέτες για σημαντικά έργα από τη δική μας Διοίκηση μαζί με διασφαλισμένους πόρους από προγράμματα για την υλοποίησή τους. Ό, τι και να ισχυρίζεται παρέλαβε έναν Δήμο νοικοκυρεμένο, από τους πιο εύρωστους στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ, με 20 εκ. ευρώ στα δημοτικά ταμεία, και έτοιμες μελέτες ύψους 72 εκ. ευρώ για αναπτυξιακά έργα. Με διασφαλισμένη και τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση τους.

Και τώρα το ένα μετά το άλλο απεντάσσονται.

Γι΄αυτό και δεν τα βλέπει ο πολίτης.

Έχουν στήσει καθεστώς στο Δήμο και τον αντιμετωπίζουν ως λάφυρο, αλλά η κοινωνία τους έχει καταλάβει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Μαυρομάτη γίνεσαι...μίζερος! Ξαναδές την συνέντευξη και τέντωσε τα πέτσινα τα αφτιά σου να ακούσεις ακριβώς τι λέει ο Τσαμασλής και μετά ξαναπάνε στο πληκτρολόγιο σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε φλόμωσε στα γκολ από πέναλτυ που έκανες Μαυρομάτη και μιλάς ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.