Ντίνος Δ. Βαρδάκης*, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας
με το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου»

Απλοί πολίτες

Σε αντίθεση με τους τρείς εκ των έξι σημερινών βουλευτών Μαγνησίας που είναι βουλευτές τώρα και 14, 12 και 8 χρόνια αντίστοιχα, εμείς, ένα ζευγάρι στη ζωή δυο υποψήφιων βουλευτών με την Πλεύση Ελευθερίας, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Είμαστε απλοί πολίτες. Ζoύμε από την δουλειά μας στα Καλά Νερά Πηλίου στον αγροτουρισμό. Αναβιώσαμε και καλλιεργούμε βιολογικά εγκαταλελειμμένα κτήματα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Τι είναι και τι θέλει η Πλεύση Ελευθερίας;

Η Πλεύση Ελευθερίας είναι ένα κίνημα πολιτών, αμεσοδημοκρατικό. Ανύπαρκτοι σε μας οι κομματάρχες που ψαρεύουν ψήφους και μοιράζουν καρέκλες από τις οποίες εξασφαλίζονται βολέματα, «βίσματα» και θεσούλες για ημετέρους. 

Η οργανωτική μας δομή είναι οριζόντια. Κάθε πυρήνας της Πλεύσης Ελευθερίας, σε επίπεδο Νομού, αναφέρει απ’ευθείας στο κεντρικό πυρήνα στην Αθήνα που συντονίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Επικεφαλής μας, η μαχόμενη δικηγόρος και ακέραιη πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Η Πλεύση Ελευθερίας έχει ως σύμβολο ένα καραβάκι με έξη πανιά σε σχήμα δέλτα που αναφέρονται στις έξη πολιτικές μας προτεραιότητες: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Διαφάνεια, Διαγραφή του χρέους και Διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Η Πλεύση Ελευθερίας υπερασπίζεται τα δικαιώματα ανθρώπων αδικημένων, πονεμένων, του μόχθου και της βιοπάλης. Άνθρωποι φτωχοί που αγωνίζονται κάθε μέρα για το δίκιο τους. Αυτά τα βιώματα της προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει πυξίδα το καραβάκι της Πλεύσης Ελευθερίας. Είμαστε ένα κόμμα που εκφράζει έμπρακτα την αγωνιστικότητα και διεκδικητικότητα των λαϊκών και περιβαλλοντικών κινημάτων.

Προδομένη νεολαία

Η νεολαία μας νιώθει σήμερα εγκλωβισμένη, αβοήθητη, προδομένη. Της παραδίδουμε μια χώρα χρεωκοπημένη, ξεπουλημένη από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε ξένα και ντόπια συμφέροντα. Εγκλωβίσαμε τη νεολαία μας σ ένα πραγματικά σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας και διακυβέρνησης. Αυτό έχει αποκαλύψει, με το πιο ωμό τρόπο, τη βρώμα του μετά την σιδηροδρομική δολοφονία των Τεμπών, εκείνη τη μαύρη νύχτα της 28ης Φλεβάρη. Χάθηκαν 57 ψυχούλες λόγω ανοργανωσιάς του κομματικού Κράτους, σκανδάλων διαφθοράς δεκαετιών, ανικανότητας κυβερνώντων και λόγω ανεύθυνων, αναξιοκρατικά διορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων.
Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των παιδιών και των εργαζομένων είναι όσοι μας κυβέρνησαν το τελευταίο μισό αιώνα. Ζητάμε συγνώμη από τα παιδιά μας για την κομματοκρατία, την πελατοκρατία του αποτυχημένου, διεφθαρμένου νεοφιλελεύθερου καθεστώτος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που η γενιά μας εγκαθίδρυσε στην Ελλάδα.

Κακοδιαχείρηση

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-NΔ που η γενιά μου δημιουργήσε κατάντησε την Ελλάδα την πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Πλεύση Ελευθερίας πιστεύουμε πως δεν πρέπει να αφήσουμε αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα μας να συνεχίσουν αυτό το εγκληματικό τους έργο.
Με μπουλντόζα δεν ξαναχτίζεις το σπίτι σου.
Εγκλημάτησαν στην κακοδιαχείρηση των δημοσιονομικών, στην απαξίωση του ο τι είναι δημόσιο αγαθό. Πέτυχαν και στην έλλειψη δίκαιης, αποτελεσματικής, άφθαρτης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν στήριξαν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ την μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση που ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Αντ’αυτού, αυτή η εσωτερική νεοφιλελεύθερη τροϊκα βοήθησε τους μεγάλους επιχειρηματίες, τη ντόπια ολιγαρχία, το κεφάλαιο.

Xάνεται η αγροτιά

Αγωνιζόμαστε σήμερα εμείς οι 528,000 αγρότες χωρίς την ύπαρξη Αγροτικής Τράπεζας. Χωρίς καμία αγρότισσα ή κτηνοτρόφος στη Βουλή. Η αγροτιά μας σιγοσβήνει. Βρίσκεται στο έλεος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, των μονοπωλίων, μεγαλοεισαγωγέων γεωργικών εφοδίων, μεσαζόντων, αεριτζήδων εμπόρων, γραφειοκρατών του Υπουργείου Γεωργίας και του ΕΛΓΑ. Η αγροτιά δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο να βγει στους αυτοκινητοδρόμους με τα τρακτέρ της στα μπλόκα και συλλαλητήρια των παραγωγών. Ώστε να ακουστεί αυτή η κραυγή αγωνίας από κωφούς πολιτικούς στην τσιμεντοπνιγμένη Αθήνα. Χάσαμε ως χώρα την επισιτιστική μας επάρκεια. Πληρώνουμε τώρα πανάκριβα εισαγωγές τροφίμων που τροφοδοτούν το πληθωρισμό.

Υποανάπτυξη

Εκτός από ορισμένα λιγοστά προϊόντα και ειδικές υπηρεσίες (π.χ. ναυτιλία), η χώρα μας δεν παράγει τίποτε που να διαθέτει υψηλή προστιθεμένη αξία. Εξάγουμε ήλιο, θάλασσα, ελληνικό καλοκαίρι. Χήμα εξάγουμε και το 75% του ελαιολάδου μας. Αυτό βαφτίζεται ιταλικό στα συσκευαστήρια και τυποποιητήρια στην Ιταλία, χωρίς να λογοδοτεί διαχρονικά κανένας υπουργός ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην Αθήνα. Χτίζονται ξενοδοχεία με ξένα κεφάλαια. Ξεπουλιέται η ποιοτική γεωργική μας γη για φωτοβολταϊκά πάρκα χωρίς εθνικό σχεδιασμό. Ανεγείρονται εξοχικές κατοικίες με εισαγόμενα οικοδομικά υλικά. Τσιμεντάροντας με τα λεφτά αλλοδαπών την πτωχευμένη Ελλάδα δεν εξασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη. Όπως προτείνει η Πλεύση Ελευθερίας, μόνο με έκρηξη στην εγχώρια παραγωγή, δραστική μείωση των εισαγωγών, καθαρές επενδύσεις, ευπρεπή δουλειά για όλες και για όλους καθώς και προστασία του περιβάλλοντος θα πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Επανεκβιομηχάνιση

Η βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη θα πρέπει να συνοδευτεί από μια νέα, ανύπαρκτη σήμερα, πολιτική επανεκβιομηχάνισης με εξωστρέφεια. Η Πλεύση Ελευθερίας θα εισηγηθεί νομοθετήματα για πλήρη σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων. Μέσα στη Βουλή, θα αγωνιστεί για έναν άλλο, νέο οικονομικό αφήγημα. Εκείνο του αλληλέγγυου προστατευτισμού, ικανού να αντιμετωπίσει τις σημερινές αθρόες εισαγωγές προϊόντων. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι μια τέτοια εξωτερική εμπορική πολιτική δεν μπορεί να αρθρώσει το σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, εντελώς αποκομμένο από την σκληρή καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα.

Ποτέ γονατιστοί

Στην Πλεύση Ελευθερίας δεν αποδεχόμαστε τον υφιστάμενο ψευτοαναλογικό εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με το πλαφόν του 3% για τούτες τις εκλογές, ο νόμος κλέβει από ένα κομμάτι του λαού το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί. Η Πλεύση Ελευθερίας λέει επίσης «ΟΧΙ» στην αντιδημοκρατική, ενισχυμένη αναλογική που επέβαλλε με το νέο νόμο της η ΝΔ προς όφελος των δυναστειών που μας κυβερνούν. Στην Πλεύση Ελευθερίας πιστεύουμε στην απλή και ανόθευτη αναλογική. Δηλαδή, με ποσοστό 1% πανελλαδικά, και υποψήφιους στις 59 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, πρέπει να μπουν 3 βουλευτές στη Βουλή. 

Στις 21 του Μάη ψηφίζουμε «Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου» για μια δημοκρατική, λαϊκή, υπεύθυνη αντιπολίτευση που δεν υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα.

Καλά Νερά Πηλίου, Πρωτομαγιά 2023


*Πρώην διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Dipl. Ing, UCLouvain & Southampton, MSc στην οικονομία της ανάπτυξης, νέος αγρότης βιολογικής καλλιέργειας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.