Μερικά χρόνια πριν, το 2010 για την ακρίβεια, μια ισχυρή κρίση δημιούργησε τριγμούς στην ελληνική κοινωνία, μια οικονομική κρίση, κατάρρευση των κεντρικών τραπεζών ( η μάλλον των γερμανικών), η όποια άλλη ερμηνεία κι αν δώσετε, τάραξε συθέμελα την πατρίδα μας και δοκίμασε, κι ακόμα δοκιμάζει, τους Έλληνες.

Λίγο καιρό πριν, το φθινόπωρο του 2021, μια νέα κρίση κάνει την εμφάνιση της αυτή τη φορά μια ενεργειακή κρίση η οποία πολύ γρήγορα μετατρέπεται, για τους πολίτες, σε οικονομική αφού οι λογαριασμοί ενέργειας εχουν εκτοξευθεί! Στις δύο πρώτες περιπτώσεις κρίσεων με οικονομικό αντίκτυπο το κράτος λειτούργησε, με όχι τόσο γρήγορα, αντανακλαστικά και στήριξε τις τράπεζες, την εθνικη οικονομία, τους πολίτες περιορίζοντας κατά ένα μέρος τη ζημία. 

Οι απανωτές οικονομικές κρίσεις - δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης της χώρας μας οδήγησαν σε μια τρίτη πολύ πιο επικίνδυνη κρίση, μία κρίση αξιών, μία κρίση πολιτισμική. Μια τοξική κατάσταση δημιουργήθηκε κι αυτή τη φορά κανείς δεν έχει εντοπίσει τη λύση στο πρόβλημα. Οι κοινωνικές συναναστροφές, συζητήσεις, επαφές συχνά μετατρέπονται σε σκληρές αντιπαραθέσεις γεμάτες τοξικότητα αντί για εποικοδομητικό διάλογο ανταλλαγής πληροφοριών, ιδεών, απόψεων όπως θα έπρεπε να είναι. 

Το πολιτικό σύστημα, πονηρά, απόν αρνείται να εντοπίσει το πρόβλημα, αντιθέτως η τοξικότητα, η αγένεια, ο εκχυδαϊσμός εχει εισέλθει και στον πολιτικό διάλογο δημιουργώντας μια ακραία πόλωση η οποία κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την κοινωνία μας.

Οδεύοντας πλέον προς δεύτερη διαδοχική εκλογική αναμέτρηση κι έχοντας μια πιο κοντινή εμπειρία από την πολιτική διαπιστώνω, με θλίψη, τη σκληρή δουλειά που πρέπει ο καθένας μόνος του κι όλοι μαζί συλλογικά να κάνουμε ώστε να επανέλθουμε στα πολιτισμικά μας μονοπάτια, στις αξίες μας, στα δημοκρατικά μας ιδεώδη ώστε να μπορέσουμε μέσα από τη συζήτηση, όλοι μαζί, να επαναφέρουμε και τη πατρίδα μας στο δρομο της δημιουργίας, της ευημερίας και τελικά της ακμής της! 

Κι όπως αναφέρει και μια καταπληκτική πολιτικός... <<Πάμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο, με αγάπη>>

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.