Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Ακούστε χαρακτηρισμούς και δείτε ύφος πολιτικού ανδρός .

Αν αυτό δεν λέγεται υπέρμετρη έπαρση και αλαζονεία πως αλλιώς μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς ;

Όσοι λοιπόν , τα τελευταία τριάντα χρόνια , διοίκησαν αυτόν τον τόπο , κατά τον κ. Τσαμασλή , αγρόν αγόραζαν , κοιμόντουσαν και μόνο αυτός ήταν ξύπνιος και έκανε την σωστή επιλογή .

Αγρόν αγόραζε ο κ. Ματζάρης που παρέλαβε ένα προσφυγικό χωριό και το παρέδωσε μια πολιτεία , φτιάχνοντας γιαυτό πολεοδομικές μελέτες , πράξεις εφαρμογής , αποχετευτικό δίκτυο , δίκτυα ύδρευσης , διαμόρφωση παραλιακής ζώνης , δρόμους , σχολεία , ηλεκτροδοτήσεις , διευθέτηση ρεμάτων και ουκ έστι αριθμός έργων και φυσικά το στολίδι της Περαίας το ΚΑΠΠΑ όπου ο κ. Τσαμασλής κάνει τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και όχι μόνο .

Κοιμόταν ο κ. Ματζάρης που παρέλαβε μια κοινότητα και την παρέδωσε δήμο στην καρέκλα του οποίου στρογγυλοκάθισε ο κ. Τσαμασλής .

Βέβαια την περίοδο Ματζάρη η Επανομή δεν υπάγονταν στον Καλλικρατικό δήμο Θερμαϊκού αλλά τον πήρε και αυτόν η μπόρα ( 30ετία) προφανώς επειδή σήμερα βρίσκεται απέναντι του .

Κοιμόντουσαν οι πρώην δήμαρχοι κ.κ Γραμμένος , Οικονομίδης , Αλεξανδρής και Μαυρομάτης που έτρεξαν και αγωνίσθηκαν , άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο , για να κατασκευασθεί και να μη χαθεί το αποχετευτικό δίκτυο της Επανομής τα έσοδα του οποίου διαχειρίζεται σήμερα η διοίκηση Τσαμασλή αφού ως γνωστόν το έργο ανήκει στο δήμο ενώ αυτός δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το αποχετευτικό δίκτυο του μικρού χωριού του έχοντας στα χέρια του την έτοιμη και χρηματοδοτούμενη μελέτη , που βρήκε από τον προκάτοχό του .

Κοιμόταν ο κ. Οικονομίδης όταν έκανε τη μεγάλη δεξαμενή στο Μεσημέρι και λύθηκαν πολλά προβλήματα υδροδότησης της εποχής εκείνης ενώ αυτός δεν μπόρεσε να κάνει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης , έχοντας στα χέρια του έτοιμη μελέτη που του παρέδωσε ο προκάτοχος του , με αποτέλεσμα σήμερα να τρέχει θολό νερό ( βρώμικο) από τις βρύσες των κατοίκων του Μεσημερίου .


Αγαπητοί κύριοι πρώην δήμαρχοι , τι έχετε να πείτε για τους χαρακτηρισμούς που σας αποδίδει ; μήπως του οφείλετε μια απάντηση ;

Αγρόν αγόραζε και κοιμόταν ο κ. Μαυρομάτης ο οποίος παρέλαβε έναν οικονομικά κατεστραμμένο δήμο , έναν δήμο χαρακτηρισμένος κόκκινος και κατάφερε όχι μόνο να τον εξυγιάνει αλλά και να αφήσει είκοσι εκατομμύρια (20.000.000) στα ταμεία του δήμου ( όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ) και τα οποία η διοίκηση Τσαμασλή σπαταλά σε φιέστες ρωμαϊκού τύπου προς άρτον και θεάματα αλλά και σε αναθέσεις έργων με εξευτελιστικές εκπτώσεις του 1-1,5% , όταν μάλιστα ο ίδιος κατήγγειλε το έργο των LED ως ασύμφορο γιατί είχε έκπτωση 7% . Προφανώς οι εκπτώσεις του 1-1,5% είναι πιο συμφέρουσες από το 7% κατά τονκ. Τσαμασλή .

Αλήθεια , κ. Τσαμασλή , από που βρήκατε τα χρήματα και πήρατε το κάμπινγκ της Επανομής ; από που βρήκατε τα χρήματα και αγοράσατε μετοχές του THESSTEC ;

Μήπως από τα χρήματα που σας άφησε ο κ. Μαυρομάτης ; μήπως από τα χρήματα που παραμένουν στο ταμείο του δήμου από το έργο των LED και το οποίο εσείς καταγγείλατε ως ασύμφορο ; ή μήπως από τα επιπλέον δηλωθέντα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων και για τα οποία ποτέ δεν ενημερώσατε τους δημότες ;

Όλοι λοιπόν αγρόν αγόραζαν και κοιμόντουσαν εκτός από τον κ. Τσαμασλή .

Τελικά όπως φαίνεται , εμείς , στο δήμο Θερμαϊκού , δεν έχουμε δήμαρχο τον κ. Τσαμασλή αλλά το τζίνι του αλαντίν που κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταθεί μπροστά του γιαυτό και οι υπουργοί στρώνουν κόκκινο χαλί στα πόδια του χάρη των ικανοτήτων του .

Δίχως περεταίρω σχολιασμό σας τον παραδίδω στην κρίση σας .


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.