Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Το έχω ξαναγράψει και άλλη φορά , πως , ο κ. Κούτουκας , είναι ένας απ' αυτούς που ακόμα κι αν δουν τον Μαυρομάτη κρεμασμένο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής δεν θα ικανοποιηθούν . Είναι τέτοιο το μίσος του εναντίον του , προφανώς γιατί του πήρε τη δημαρχεία , που τον τυφλώνει και δεν μπορεί να δει τα πράγματα αντικειμενικά . Αυτό δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς , αρκεί να δει τις αναρτήσεις του κ. Κούτουκα στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb .

Ο λαλίστατος λοιπόν κ. Κούτουκας , που μας προέκυψε βασιλικότερος του βασιλέως , σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb στις 21 Ιανουαρίου του 2020 ξεκινάει με τη φράση : << Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή είναι χρυσός >> .

Ειλικρινά συμφωνώ απόλυτα μαζί του . Έλα όμως που δεν το τηρεί !! . Δηλαδή " δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις " .

Μεταξύ άλλων λοιπόν μας λέει : << Μας ψέγουν αυτοί που έκαναν απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ , ενώ εμείς κάνουμε δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς >> .

Μέγιστος βαθμός λαϊκισμού και δημαγωγίας . Γιατί ; διότι : α) έργο 7.500.000 ευρώ δεν μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση διότι απαγορεύεται από το νόμο . Όποιος τολμήσει να το κάνει θα πάει φυλακή . Ανάθεση έργου ύψους 7.500.000 ευρώ γίνεται μόνο με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό . Δηλαδή , ήταν υποχρεωμένοι από το νόμο και δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά . Πρώην δήμαρχος του δήμου Ρεντίνας , που τόλμησε να κάνει κατάτμηση ασφαλτοστρώσεων και τα έδωσε με απ' ευθείας αναθέσεις ακόμη δεν ξεμπέρδεψε με τη δικαιοσύνη , ακόμη τρέχει και δεν φτάνει . Έργα που αφορούν όλο το δήμο , όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων , οι ασφαλτοστρώσεις κλπ δεν μπορούν να γίνουν κατάτμηση και να δοθούν με απ΄ ευθείας αναθέσεις . Γιαυτό και ακούτε τελευταία , πως θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις σε όλο το δήμο.

β) δεν μας λέει πόσοι ήταν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό , το αποκρύπτει . Και τούτο διότι οι συμμετέχοντες ήταν μόνον ένας .

Γιατί όμως το αποκρύπτει ; μα γιατί θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα . Διότι ο προϊστάμενός του , όταν ήταν στην αντιπολίτευση και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο , επιχειρηματολογούσε πως το έργο των LED δεν πρέπει να δημοπρατηθεί ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ώστε ο δήμος να επιτύχει μεγαλύτερη έκπτωση . Όταν όμως έγινε δήμαρχος έκανε ακριβώς το αντίθετο . Πως λοιπόν θα πουν στους δημότες πως ήταν ένας ο συμμετέχων και η έκπτωση εξευτελιστική ;

και γ) δεν μας λέει τι έκπτωση πήραν , το αποκρύπτει και αυτό . Και τούτο διότι η έκπτωση ήταν μόλις 1,5% , όταν ο προηγούμενος δήμαρχος στα μισά χρήματα και από τον ίδιο εργολάβο πήρε 22% έκπτωση .

Όπως αντιλαμβάνεσθε όλοι σας , από την παραπάνω παράγραφο του κ. Αντιδημάρχου οικονομικών και αναπληρωτή δημάρχου , λείπουν εσκεμμένα τα 2/3 της αλήθειας αλλά και από το υπόλοιπο 1/3 που μας παρουσιάζει λείπει το 50% της αλήθειας . Δηλαδή , δεν μπορούσαν να κάνουν τμηματικές απευθείας αναθέσεις όπως κατηγορεί τον πολιτικό του αντίπαλο .

Στόχος του , εν ολίγοις , στην ανάρτησή του είναι να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο τονίζοντας τις απευθείας αναθέσεις , αφήνοντας , εμμέσως πλην σαφώς , υπονοούμενα αδιαφάνειας και προσπαθεί να παρουσιάσει εαυτούς διαφανείς , άσπιλους και αμόλυντους .

Και γεννάται το ερώτημα . Εάν είχαν το δικαίωμα της κατάτμησης , τι θα έκαναν ; μήπως ότι έκαναν και όταν επιχειρηματολογούσαν υπέρ των πολλών συμμετεχόντων και των μεγάλων εκπτώσεων ;

Για να δούμε όμως , τι σημαίνει λαϊκισμός και τι δημαγωγός ;

Σύμφωνα με τη βικιπαίδεια , λαϊκισμός είναι η στάση και η συμπεριφορά που συναντάται στην πολιτική και την τέχνη και χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα και κατ ΄ επέκταση από δημαγωγία και προπαγάνδα .

Ότι ακριβώς κάνει ο κ . Κούτουκας .

Και ποιός είναι δημαγωγός ; Σύμφωνα με το βικιλεξικό δημαγωγός είναι ο πολιτικός που παραπλανά με απατηλό και δεινό λόγο , υποσχέσεις και κολακείες .

Δηλαδή , όπως ακριβώς κάνει ο κ. Κούτουκας που παραπλανά τους δημότες με απατηλό και δεινό λόγο .

Τα συμπεράσματα δικά σας .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.