Μετά από 15 μέρες διαρκούς καταστροφής στον Έβρο, τίποτα δεν δείχνει πως μπορεί να περιορίσει την πύρινη λαίλαπα.
Ανήμποροι και ανίκανοι,  πολιτική προστασία, πυροσβεστικοί μηχανισμοί και πολιτική ηγεσία παρακολουθούν την εκ νέου εξάπλωσή της προς την Λευκίμμη.

Σύμφωνα με το evros-news, έχει καεί ήδη ένα μαντρί και η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και το Στρατό, διότι φυσούν ισχυροί άνεμοι στο σημείο. Δυστυχώς μαζί με το μαντρί κάηκαν κα τα ζώα του κτηνοτρόφου που υπήρχαν μέσα.

Το ερώτημα εάν είναι μια ακόμη πυρκαγιά που κατέκαψε το δάσος της Δαδιάς, αποδιοργάνωσε τη ζωή χιλιάδων ακριτών μας, άφησε νεκρούς συνανθρώπους μας  και χιλιάδες ζώα ή μήπως είναι μια άγνωστη μορφή νεουβριδικού πολέμου απασχολεί όλο και περισσότερο πολλούς.

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στη Λευκίμμη λόγω της φωτιάς που καίει στον Έβρο από το Σάββατο 19 Αυγούστου.

Το μήνυμα γράφει: «Ενεργοποίηση 112 στον Έβρο. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.