Η σκηνή της εγκατάλειψης στο πρώην αστυνομικό τμήμα της Επανομής είναι ανατριχιαστική. Στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο κάποτε ήταν γεμάτο ζωή, τα πάντα έχουν καταστραφεί. Τίποτα δεν θυμίζει την προηγούμενη εποχή πριν από οκτώ χρόνια, όταν το κτίριο ακόμα λειτουργούσε.

Ο χώρος αυτός παρουσιάζεται σήμερα σε κατάσταση που σοκάρει: πόρτες και παράθυρα έχουν σπάσει, οι τοίχοι είναι γεμάτοι με μουτζούρες παντού πεταμένα μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών, ακόμη και σύριγγες. Αυτό το κτίριο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Θερμαϊκού και βρίσκεται στο κέντρο της Επανομής, απέναντι από τη λαϊκή αγορά.

Η κατάσταση αυτή είναι τραγική και αποτελεί πηγή μόλυνσης στο κέντρο της περιοχής. Οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν από το Θοδωρή Τζέκο να παρέμβει άμεσα για να διορθώσει αυτήν την κατάσταση. Είναι αναγκαίο συνεπώς να γίνει κάτι για να αποκατασταθεί αυτό το κτίριο και να αποτραπεί η περαιτέρω καταστροφή αυτού του περιουσιακού στοιχείου.

«Η ευθύνη της εγκατάλειψης ανήκει αποκλειστικά στη διοίκηση του Δήμου. Είναι αδιανόητο να έχουμε ανεκμετάλλευτο αυτό το κτίριο την ώρα που πληρώνουμε άλλους χώρους για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς» σημειώνει ο Θοδωρής Τζέκος και υπογραμμίζει: «Εμείς θα αξιοποιήσουμε αυτόν το χώρο και του δώσουμε τα κατάλληλα χαρακτηριστικά που του αξίζουν. Η πρόταση μας αφορά στη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού που θα φιλοξενεί πολιτιστικούς συλλόγους ή και άλλες χρήσεις».









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.