Οι συνέπειες βροχής 393 χιλιοστών σε 12 ώρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Το σενάριο βροχής 393 χιλιοστών για 12 ώρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κατά αναλογία του Daniel που σάρωσε τη Θεσσαλία, εξετάζει μοντέλο που παρουσιάζει σε ανάρτησή του ο Φίλιππος Γκανούλης.

Ο κ. Γκανούλης, επικεφαλής της παράταξης Οικολογία - Πράσινη Λύση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πολιτικός μηχανικός, παρουσιάζει τα συμπεράσματα μοντέλου που τρομάζουν για το τι θα μπορούσε να συμβεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, σε σημεία το νερό που θα σκεπάσει σημεία της πόλης θα φτάσει ακόμη και τα 8 μέτρα, βυθίζοντας το Λιμάνι, την πλατεία Αριστοτέλους και τη ΔΕΘ, την ώρα που η εκκλησία της Αγίας Σοφίας θα θυμίζει νησί.

Δείτε την χαρακτηριστική απεικόνιση:



Αναλυτικά στην ανάρτηση αναφέρεται:

Πολλοί μας ρωτάνε τι θα γινόταν αν η βροχή της Θεσσαλίας (Daniel) έπεφτε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Ε λοιπόν στην Οικολογία – Πράσινη Λύση το μοντελοποιήσαμε! (ως έναν πρώτο βαθμό).

Με την βοήθεια του φίλου της παράταξης διδάκτορα πολιτικού μηχανικού Χρήστου Ηλιάδη, κάνοντας χρήση ενός ψηφιακού μοντέλου εδάφους, εισάγοντας τα κτίρια, εισάγοντας βροχή 393 χιλιοστών για 12 ώρες σε ένα μοντέλο απορροής έχουμε την ακόλουθη τραγική εικόνα.

Το λιμάνι χάνεται κάτω από το νερό, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας γίνεται νησί, Η πλατεία Αριστοτέλους βαθειά πισίνα, ενώ η ΔΕΘ στην υφιστάμενη μορφή της προσφέρεται για καταδυτικό τουρισμό. Τα βάθη νερού απίστευτα, σημειακά ως 8,0 μέτρα! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ας κάνουμε το γκρίζο πράσινο στην Πόλη μας και στην περιφέρεια μας, το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει!

Η όλη προσπάθεια είναι προς εξαγωγή πρώτων μακροσκοπικών συμπερασμάτων και όχι ενδελεχής μελέτη μιας και στοιχεία όπως πχ τα δίκτυα ομβρίων και άλλα δεν λήφθηκαν υπόψη.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.