Δεν κάναμε το ρεπορτάζ. Έχουμε όμως την είδηση του θανάτου ακόμη ενός 17χρονου ρομά από σφαίρα αστυνομικού.
Δεν είναι ο πρώτος θάνατος, ούτε ο δεύτερος.
Είχαν προηγηθεί οι εκτελέσεις με πυροβολισμούς αστυνομικών του Νίκου Σαμπάνη και του Κώστα Φραγκούλη. Νεαροί ρομά κι εκείνοι. Μετά από καταδίωξη. Για 20 ευρώ δολοφονήθηκε ο ένας, σε καταδίωξη ο άλλος.
Μετά από καταδίωξη για να εξακριβωθεί αν οδηγούσε χωρίς δίπλωμα ο 17χρονος, πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός ακόμα ένας γύφτος.
Οι αιτίες του θανάτου, δηλ. οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκπυρσοκρότησε το όπλο "ερευνώνται" σύμφωνα με ανακοίνωση ττης Αστυνομίας.
Στο αυτοκίνητο που οδηγός ήταν ο 17χρονος Χρήστος, επέβαινε ο 16χρονος αδελφός του και δύο κορίτσια. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αδελφού του:

«Μας κυνήγαγε και άλλο τζιπ, μας έπιασε στο Λεοντάρι. Βγήκε ο αστυνόμος έξω με το όπλο στο χέρι, χτύπησε με το όπλο στο τζάμι με δύναμη. Ανοίγει την πόρτα ο αστυνόμος, ο αδελφός μου ήταν πίσω στη Βασιλική, στην κοπέλα του δηλαδή, τον κλώτσησε ο αστυνόμος. Μετά τον αρπάζει και μετά τον σκότωσε».

Η άποψη του 40χρονου αστυνομικού, που ως τώρα δεν επιβεβαιώνουν οι συνάδελφοί του που ισχυρίζονται πως ήταν μακριά όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του:

«Είπα στα άτομα να βγουν έξω από το αυτοκίνητο. Τότε ο 17χρονος όρμησε να μου πάρει το όπλο και αυτό εκπυρσοκρότησε», είπε ο αστυνομικός.

Θα ακολουθήσει ανάκριση, εξέταση μαρτύρων, θα αφεθεί ελεύθερος και πάλι ο δράστης, θα βγούνε οι γνωστοί ρατσιστές που θα μιλήσουν με τα γνωστά μελανά χρώματα για τους ρομά, που θα δώσουν και πάλι δίκιο (ανεξαρτήτως των στοιχείων) στους αστυνομικούς.

Απλά εμείς να σταθούμε ότι για άλλη μια φορά στα εξής ερωτήματα:

  • Πόσους ακόμα νεαρά παιδιά Ρομά πρέπει να θρηνήσουμε στο βωμό ενός ιδιότυπου και συστημικού ρατσισμού, μέχρι να λειτουργούμε και να πράττουμε ως κράτος και ως κοινωνία προληπτικά απέναντι σε μια μειονότητα Ελλήνων πολιτών με ιδιαίτερο τρόπο ζωής;
  • Πόσοι 17χρονοι ρομά θα υποστούν ακόμη την αγριότητα του συστήματος και πόσες οικογένειες θα θρηνήσουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης;

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.  

Βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου εντοπίστηκε όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λόγω του υψηλού κινδύνου του περιστατικού, ενημερώθηκαν μέσω του Κέντρου Άμεσης Δράσης, να συνδράμουν και επιπλέον δυνάμεις με σκοπό τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος.

Στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα που διέφευγε τον έλεγχο, στη διασταύρωση Καναβαρίου στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός ωστόσο και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.