Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ eurokinissi

“Λύση τώρα” από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των διαγραφών απαίτησε με μια αυταρχική ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης. Υπό τον ήχο έντονων αποδοκιμασιών η τοποθέτησή του.

Με μία ομιλία απέχθειας προς την …αριστερά εμφανίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην πιο αυταρχική και διχαστική παρουσία προέδρου κόμματος που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Υπό τον ήχο έντονων αποδοκιμασιών ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε όχι απλά στα στελέχη της Ομπρέλας αλλά συνολικά στην πολιτική λειτουργία των κομμάτων της αριστεράς συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άκρως λαϊκίστικο και διχαστικό ύφος εξέφρασε την απέχθεια του για τις συλλογικές διαδικασίες ζητώντας «λύση τώρα» απέναντι στην πρότασή που έχει καταθέσει για τις διαγραφές των Ν.Φίλη, Π.Σκουρλέτη, Δ. Βίτσα και Σ. Τζουμάκα. Μάλιστα εντυπωσιακό ήταν το ότι σε πολλά σημεία της ομιλίας του επικαλέστηκε τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «είδε το πολιτικό του μέγεθος να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους» τα προηγούμενα χρόνια.Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του επιθετικά αποδίδοντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στον Γιώργο Κατρούγκαλο την ήττα στις πρόσφατες εκλογές. Μάλιστα στην συνέχεια αποκάλεσε τα στελέχη της Ομπρέλας «5η φάλαγγα της Νεάς Δημοκρατίας». Ανέφερε χαρακτηριστικά πως επιχειρήσαμε να δώσουμε την εκλογική μάχη αλλά είπε «πώς να την δώσουμε μεταξύ τοπικών νομισμάτων και των δηλώσεων Κατρούγκαλου», Τονίζοντας πως αυτά τα φαινόμενα «έχουν κοστίσει στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαίτησε «λύση τώρα» από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για το ζήτημα των διαγραφών. Λέγοντας πως «σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικές ώρες». Λέγοντα πως πρόκειται για «τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς μένουν στο κόμμα» και «δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη».


EUROKINISSI

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θέλω λύση τώρα» ζητώντας να γνωμοδοτήσει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή και στην συνέχεια να αποφασίσει σε μία εβδομάδα να αποφανθεί υπέρ των διαγραφών η Επιτροπή Δεοντολογίας. Ουσιαστικά δηλαδή απέσυρε την πρόταση ώστε να ψηφίσει η Κ.Ε σήμερα υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος. Εγκάλεσε μάλιστα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν να πάρουν αποφάσεις;» προσθέτοντας πως «είμαι 35 χρονών. Θεωρητικά έχω όλο το χρόνο να περιμένω. Δεν είναι όμως δικό μου θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει;».

Κατηγόρησε μάλιστα τα στελέχη της Ομπρέλας πως «θέλουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πριν φύγουν». Στο σημείο αυτός εξέφρασε την απέχθειά του για τα «τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες» λέγοντας ότι απαιτείται …επαγγελματισμός και συνοπτικός λόγος. Όπως ανέφερε «η αριστερά δεν είναι να αναμασάς χιλιάδες λέξεις χωρίς να λές τίποτε. Αλλα θέλει να γίνεται με επαγγελματισμό και συνοπτικό λόγο».

Μάλιστα σημείωσε πως «είναι η τελευταία φορά που τα εσωκομματικά θα απασχολήσουν. Τέλος». Επισήμανε πως «βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις διαγραφές μπορούν να συζητηθούν τη στιγμή που το κόμμα στερεύει από ανάσες» ενώ απευθυνόμενος στην Κ.Ε είπε: «Εξασφαλίστε στην ίασή του κόμματος» και «καταδικάστε την συμπεριφορά τους στην πράξη άμεσα και καθαρά» αναφερόμενος στα προς διαγραφή στελέχη.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.