Με ένα βίντεο-ευχή για το 2024, με αποσπάσματα από την εμβληματική ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή και με τη δέσμευση ότι «εμείς, στην Πλεύση Ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε μέχρι η ισότητα και η μη διάκριση, ο σεβασμός όλων των υπάρξεων να γίνουν πράξη», η Πλεύση Ελευθερίας και οι 6 δυναμικοί Βουλευτές της εύχονται καλή χρονιά με Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα και βάζουν ψηλά τον πήχυ των ευχών!

«Εύχομαι πραγματικά το 2024 να είναι το έτος που η ισότητα των φύλων θα γίνει πραγματικότητα στην κοινωνία και στην πολιτική και στη Βουλή, και που οι διακρίσεις πάσης φύσεως θα εξαλειφθούν.

Εύχομαι ότι το 2024 θα είναι το έτος που δεν θα είναι ανεκτές οι διακρίσεις και η δυσμενής μεταχείριση λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνότητας, εθνικότητας, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, ασθένειας, αναπηρίας.

Εύχομαι η Βουλή το 2024 να ανοίξει τις πόρτες της στη συμπερίληψη και στην ισότητα, και να κλείσει ερμητικά κάθε παράθυρο στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στον μισογυνισμό, στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία, στον φασισμό. Αυτά είναι θέματα που αξίζουν ειδικής πρόληψης και χρηματοδότησης από τον Προϋπολογισμό, για την Παιδεία, για τον Πολιτισμό, για τη Δικαιοσύνη, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Είναι όμως και θέματα που εμείς, εδώ, οφείλουμε να τα συγκροτούμε ως παράδειγμα και υπόδειγμα. Και αυτό δεν συμβαίνει.

Εμείς, στην Πλεύση Ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε μέχρι να συμβεί. Μέχρι η ισότητα και η μη διάκριση, ο σεβασμός όλων των υπάρξεων να γίνουν πράξη πραγματικά, και όχι επικοινωνιακά και περιστασιακά.

Ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και ως άνθρωπος που έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην Δικαιοσύνη, στην Δημοκρατία, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην Διαφάνεια, ελπίζω το 2024 να είναι έτος Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, Δικαιωμάτων για όλες και για όλους. Για τις γυναίκες, για τους άντρες, για τα παιδιά, για την Ελλάδα, για τον κόσμο, για το περιβάλλον, για τα ζώα και για κάθε έμβιο ον».





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.