Αναταραχές ξέσπασαν στις 24 Δεκεμβρίου στο Βελιγράδι. Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς διαβεβαιώνει ότι «καμία επανάσταση δεν πραγματοποιείται». Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι «η συλλογική Δύση επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα».

Εξέγερση στο Βελιγράδι

« Μην ανησυχείτε, πολίτες της Σερβίας. Καμία επανάσταση δεν γίνεται, δεν θα πετύχουν », δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σχόλια που ανέφερε το RIA , μετά τις ταραχές στο Βελιγράδι.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, διαφωνώντας με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, προσπάθησαν το βράδυ να πιέσουν τις πόρτες του δημαρχείου. « Ακόμα κι αν οι σκηνές είναι δραματικές, αγαπάμε τη χώρα μας και την πόλη μας, δεν έχουμε συνηθίσει να μας σπάει κάποιος το σπίτι », πρόσθεσε ο αρχηγός του σερβικού κράτους.

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, στις διαδηλώσεις συμμετείχαν 2.500 άτομα. Οι αρχές επιβολής του νόμου απέτρεψαν την είσοδο των ταραχοποιών. Δύο αστυνομικοί « τραυματίστηκαν σοβαρά » κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης και περισσότερα από 35 άτομα συνελήφθησαν.

Απόπειρα δυτικής αποσταθεροποίησης σύμφωνα με τη Μόσχα

« Είναι προφανές ότι η συλλογική Δύση επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα », δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti , συγκρίνοντας τις διαδηλώσεις στη Σερβία με αυτές στο Μαϊντάν του Κιέβου, οι οποίες κατέληξαν σε ένα πραξικόπημα και η έλευση στην εξουσία των φιλοδυτικών στην Ουκρανία στις αρχές του 2014.

Το προεδρικό κόμμα (SNS) αναδείχθηκε νικητής στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, με 46,7% των ψήφων. Όμως η αντιπολίτευση, ενωμένη με το έμβλημα «Η Σερβία ενάντια στη βία» και συγκεντρώνοντας συνολικά το 23,5% των ψήφων, καταγγέλλει τη νοθεία και απαιτεί την ακύρωση της ψηφοφορίας.

Στις 20 Δεκεμβρίου, η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα αναδιοργανωθούν νέα ψηφοδέλτια σε 30 από τα 8.000 εκλογικά τμήματα. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι οι παραβάσεις ήταν μικρές.


πηγή: RT France




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.