Του Γιώργου Νικολαΐδη

Και βέβαια προτιμήσαμε να αναρτήσουμε το άρθρο μας μετά τις δεύτερες εκλογές, ώστε να μην πέσουμε στην ίδια παγίδα με εσάς κύριοι της εκ των προτέρων «παρότρυνσης» προς τους ψηφοφόρους για εκλογή ως δημάρχου του κ. Τζέκου, μετά το πατιρντί του κ. Μαυρομάτη.

Και μετά το ομαδικό …μοιρολόϊ και τις κλάψες, τι σήμαιναν αλήθεια οι νουθεσίες και οι (αρθρο)γραφικές προτροπές αν όχι αποκοτιές σας παλικάρια, να ψηφίσουν οι δημότες τον κ. Τζέκο ; Και εν κατακλείδι σε ποιους απευθυνόσασταν; Μήπως στους «Συνδημότες και συνδημότισσες», που με καλοπιάσματα και λεκτικές ακροβασίες, τους ωθούσατε εν είδει «διαγγέλματος» προς τα εκεί, αλλά μέσα σας και μεταξύ σας τους θεωρούσατε με τα καμώματά σας άβουλους ψηφοφόρους;

Αντί να ( επι)δείξετε πνεύμα πρωτίστως αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος και δευτερευόντως θετικής ευρύτερης συνεργασίας, συμμετοχής και προσφοράς στον τόπο στο μέτρο της τρίτης δύναμης, εσείς σκεφτόσασταν μόνον την τρικλοποδιά στον Τσαμασλή. Λες και αυτό σκεφτόταν ο κόσμος όπως εσείς, ολημερίς και ολονυκτίς. Επειδή δεν σας προτίμησε να γίνετε χαλίφηδες στην θεση του χαλίφη όπως σχεδιάζατε;

Αντί να περιοριστείτε με αξιοπρέπεια στην θέση του τρίτου, καταϊδρωμένου και της τελευταίας έστω τρύπας του ζουρνά, μιας και εκεί αποφάσισε ο κόσμος να σας βάλει (ψόφησε η κατσίκα σας δηλαδή), σκεφτήκατε πως αφού χάσατε την πρωτιά, πρέπει απαραιτήτως να πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα. Και εν τέλει ποιες επιτέλους ήταν αυτές οι κοινές θέσεις με την παράταξη του κ. Τζέκου που δεν τις αντιληφθήκαμε τόσον καιρό; «Φαγωθήκατε» να γυρίσετε το μυαλό κάποιων με τον βαρετό όπως και πριν τις εκλογές, χωρίς πειθώ, μακρόσυρτο και μιας εβδομάδας νταλγκάδικο προφορικό και γραπτό σας λόγο. Να πείσετε με το στανιό τους άτυχους ακροατές σας και αναγνώστες σας, πως είστε σίγουροι, αναμφισβήτητοι και γνώστες όλων. Ο μεγάλος νταλγκάς σας ήταν όχι πρωτίστως φυσικά η θετική και σφαιρική συνεισφορά σας από ΄δω και πέρα πια (και πάρτε το πια χαμπάρι αφού θέλετε να μιλάμε χωρίς «στρογγυλέματα» όπως αναφέρει σε γραπτό του ο κ. Ματζάρης) στα μελλούμενα της Διοίκησης, αλλά έχοντας μόνον προ οφθαλμών το να μην δει ξανά δημαρχιλίκι ο Τσαμασλής! Αυτός έγινε ξαφνικά ο ΑΝΣΚ σας που λέγαμε και στον στρατό (αντικειμενικός σκοπός)!

Μας θυμίζατε στην μεσολαβούσα εβδομάδα, εκτός από μοιρολογίστρες για την αποτυχία του κ. Μαυρομάτη και «κουτσομπολίτσες» της γειτονιάς. Που θεωρούν άκρως απαραίτητη την παρουσία τους στα τεκταινόμενα του μαχαλά τους και η πληροφόρησή τους είναι απολύτως απαραίτητη, διαφωτιστική και εν τέλει καθοριστική για το χωριό τους.

Δυστυχώς και εδώ το «ενός κακού μύρια έπονται» του Σοφοκλή επιβεβαιώνεται, έχοντας μάλιστα προεκτάσεις τώρα και στην υστεροφημία σας κύριοι «αλάνθαστοι συμβουλάτορες».

Είναι λυπηρό και συνάμα τραγικό που φορέσατε τελευταίες μέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές το προσωπείο του αλάνθαστου και έμπειρου ξερόλα, νομίζοντας συνάμα πως απευθύνεστε σε βλάκες ψηφοφόρους !

Επιτέλους τι παραστάνατε; Μήπως τα φερέφωνα και τους «influencers» της κακιάς ώρας; Μήπως τους «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» σαν παντογνώστες καθοδηγητές ολκής; Τόσο μεγάλο ζόρι είχατε από την χασούρα, για να τρέχετε ασθμαίνοντας να «δώσετε» γραμμή στο τι είναι σωστό να ψηφίσουν οι δημότες, λες και αυτοί περίμεναν την γνώμη σας ανυπόμονα; Γιατί πασχίσατε αλήθεια με την στάση σας να μας θυμίσετε απαραιτήτως «το γαρ πολύ της …χασούρας γεννά παραφροσύνη»;

Αποδειχθήκατε «λίγοι» κύριοι. Βρείτε επιτέλους τρόπους να παρηγορηθείτε και…»Με τις υγείες σας!». Σε πέντε… χρόνια ξαναέχουμε εκλογές!

Πάμε τώρα και στην (αναμενόμενη) παραίτηση του κ. Μαυρομάτη.

Κ. Μαυρομάτη, το δακρύβρεκτο «αντίο» σου με τίτλο «Ένα τέλος μια αρχή», που ενέχει όμως μια θέση «Ρέκβιεμ» της θητείας σου, φυσικά ποσώς ενδιαφέρει ή συγκινεί τον κόσμο. Μας αράδιασες πάλι τα προτερήματα(;) σου και τα έργα (;) σου- άλλοι το λένε πως ευλόγησες για ακόμη μια φορά τα γένια σου-χωρίς καν πάλι ίχνος αυτοκριτικής. Με γεια σου με χαρά σου! Αφού όμως έχεις τέτοιον άμεμπτο χαρακτήρα και έκανες τόσα έργα, πως εξηγείται το ότι ο κόσμος σε πήγε στην τελευταία θέση;

Μην κουράζεσαι τζάμπα κ. Μαυρομάτη. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Παραιτήθηκες γιατί δεν το άντεξες να σκέφτεσαι τον εαυτό σου για πέντε χρόνια στην τελευταία θέση που σε ξαπόστειλε ο κόσμος. Πες το μας έτσι να το καταλάβουμε. Όλα τα άλλα τα ακούμε βερεσέ!





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.