Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχίζει να υπενθυμίζει τη νομοθετική απραξία Κομισιόν και Κυβερνήσεων μετά το νέο περιστατικό spyware σε κινητό Ευρωβουλευτή!

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εντοπίστηκε τις τελευταίες μέρες νέο περιστατικό μόλυνσης κινητού τηλεφώνου με spyware σε βάρος ευρωβουλευτή και συγκεκριμένα με το λογισμικό pegasus στο τηλέφωνο της Γαλλίδας ευρωβουλευτή Nathalie Loiseau. 

Στην Ολομέλεια που ξεκίνησε σήμερα, ευρωβουλευτές από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, μέλη της Εξεταστικής PEGA, υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι μετά το πόρισμα της Επιτροπής -όπου εξέχουσα θέση έχει το κεφάλαιο για την Ελλάδα, για το οποίο έχω εργαστεί για μήνες- η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις, δεν έχουν ακολουθήσει την καθαρή σύσταση μας για άμεση ανάληψη νομοθετικής δράσης και αντιμετώπισης των Υποκλοπών. 

Το σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τους Πράσινους, με τη στήριξη και της LEFT, πέρασε με άνετη πλειοψηφία παρά τις αρνητικές ψήφους του ΕΛΚ, στο άνοιγμα των εργασιών.


Και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό: Η συνάδελφος Loiseau που παρακολουθήθηκε από κατασκοπευτικό λογισμικό, είναι Πρόεδρος στην Επιτροπή Άμυνας, της οποίας είμαι μέλος, αλλά και πρώην Υπουργός του Εμμανουέλ Μακρόν. Ίσως είναι και ειρωνία ότι ο Γάλλος ηγέτης είναι αυτός που προσπαθούσε να επιβάλει νομοθετικά τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων με spyware πριν λίγες εβδομάδες, με τη στήριξη Μητσοτάκη. Ευτυχώς για την ΕΕ και τη δημοσιογραφία, απέτυχε στη διαπραγμάτευση με το Κοινοβούλιο !

Στυλιανός Κούλογλου



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.