Έκπληξη και ερωτήματα δημιουργούν η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία και η νέα συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μετά την αποστολή πυρομαχικών που ξεσήκωσε σάλο εντός των συνόρων, ο πρωθυπουργός εμπλέκει την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στον χαμένο πόλεμο της Ουκρανίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.

Η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία έχει τη σημασία του στον απόηχο της μεγάλης κόντρας μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Όλαφ Σολτς σχετικά με τη χερσαία αποστολή ΝΑΤΟϊκών χερσαίων δυνάμεων που επιθυμεί ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ευρώπη και ΗΠΑ παρότι έχουν προσφέρει τεράστια πακέτα οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να σηματοδοτεί μια άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση ή ακόμα και να εκληφθεί ως τέτοια από τη Μόσχα, όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός θεώρησε σωστό να επισκεφθεί την Ουκρανία και να ταυτιστεί ακόμα περισσότερο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συνεχίζει τις εκκλήσεις προς της χώρες της Δύσης για παράδοση περισσότερων και πιο γρήγορων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Στις 24 Φεβρουαρίου, υπενθυμίζουμε, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, εκείνη τη μέρα, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό που συνεχίζει να μάχεται κατά των ρωσικών δυνάμεων. Παράλληλα, χαρακτήρισε «γενναίο» τον ουκρανικό λαό, προσθέτοντας ότι «θα σταθούμε δίπλα τους για όσο χρειαστεί».

Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι η ανάρτηση αυτή είχε τη σημασία της και δεν ήταν απλά μια ανάρτηση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη του πολέμου…


Στο Βουκουρέστι το απόγευμα ο Μητσοτάκης για το συνέδριο του ΕΛΚ

Στο Βουκουρέστι θα μεταβεί το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου, σήμερα και αύριο, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής κεντροδεξιών κομμάτων που υπηρετούν ως αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου.

Οι ηγέτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για προκλήσεις που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή άμυνα, το αυξημένο κόστος ζωής, η δράση λαϊκίστικων δυνάμεων και ο εξτρεμισμός.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.