Σε μια άδεια Βουλή, με ηχηρή την απουσία των κ.κ Μητσοτάκη και Καραμανλή και με όλη την Κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας όπως πάντα παρούσα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της, συγκλονίζοντας με την αλήθεια της, την αμεσότητα του λόγου της και με τα στοιχεία που προσκόμισε, αποκαλύπτοντας όλη την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται από την πλευρά της Κυβέρνησης.



"Σήμερα γράφεται μια μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία, στην Κοινοβουλευτική ιστορία και στην ιστορία του κόμματός σας κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, γράφεται μια μαύρη σελίδα απόπειρας συγκάλυψης που θα μείνει όμως ατελέσφορη. Την συγκάλυψη την επιδιώξατε από την αρχή. Η απόπειρα συγκάλυψης είναι αυτό που προσπαθείτε να κάνετε με το έγκλημα των Τεμπών, στις ψυχές πενήντα επτά ανθρώπων, στη μνήμη της ύπαρξής τους που εξαϋλώθηκε, στην πλάτη των οικογενειών, στην πλάτη των τραυματιών."

Προσκομίζοντας δεκάδες έγγραφα και καταθέτοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στα πρακτικά της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε:
1. για όσα αποκαλύφθηκαν από την κατάθεση Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία αποτελεί απόδειξη και πειστήριο της ενοχής τόσο του κ. Καραμανλή όσο και του κ. Μητσοτάκη.
2. Για τις προειδοποιήσεις της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Σιδηροδρομικών, στις 7-2-2023, τρεις εβδομάδες ακριβώς πριν το έγκλημα
3. Για όσα έλεγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στις 24-2-2023, τέσσερις μέρες πριν το έγκλημα
4. Για όσα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του από την Λάρισα στις 24 και 25 Φλεβάρη του 2023, πως " Η Ελλάδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι της Ευρώπης."
5. Για όσα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στις 25 Φλεβάρη, τρεις ημέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών; πως «Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων.
6. για το ευρωπαϊκό πόρισμα καταπέλτη για τα Τέμπη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων.

Συγκάλυψη είναι να παρασιωπάτε ότι η ανάκριση στη Λάρισα από τον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν τελειώνει, όπως επιμένετε να επαναλαμβάνετε.

Συγκάλυψη είναι να βάζετε τον κ. Μαρκόπουλο, ένα πρόσωπο το οποίο είναι γνωστό για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει και στη Χρυσή Αυγή, να ορίζεται επιτετραμμένος του κ. Μητσοτάκη για να κλείσει γρήγορα και εντεταλμένα τη διερεύνηση.

Συγκάλυψη είναι να μην καλείτε στην Εξεταστική Επιτροπή τον κ. Γενιδούνια

Ο «σταθμάρχης μόνον», ήταν ρουσφέτι σας. Είναι ρουσφέτι που πραγματοποιήσατε. Και δεν μπορεί να κλείνετε την Εξεταστική Επιτροπή χωρίς να έχετε ερευνήσει και αποδώσει ευθύνες για το ποιος έκανε το ρουσφέτι

Συγκάλυψη είναι, επίσης, το να παρασιωπώνται στοιχεία από τα μέσα ενημέρωσης.

"Σε αυτή τη χώρα εάν δεν υπάρξει πραγματική πάταξη της διαφθοράς, της δικής σας διαφθοράς, εάν δεν υπάρξει πραγματική πάταξη της διαπλοκής, της δικής σας διαπλοκής, εάν δεν σας σταματήσουμε από τη νέα σας επιχείρηση, διότι έχετε περάσει από το «πάμε και όπου βγει» στο «πάμε και όσα φάμε», εάν λοιπόν δεν σας σταματήσουμε, δεν θα σταματήσετε.
Είναι λοιπόν, χρέος -εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι- να μην σταματήσουμε."


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.