Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης που ακολουθεί δεν μπορεί να συνεχίζεται «η προχειρότητα που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα και η οποία αφήνει έντονο το αποτύπωμά της στην εικόνα της πόλης -όπως για παράδειγμα οι απαράδεκτες εικόνες με πλαστικά ποτήρια και άλλα απορρίμματα κατά μήκος όλων των κεντρικών δρόμων στο πέρας του προηγούμενου νυχτερινού Ημιμαραθωνίου)».

Επίσης θέτει ως προαπαιτούμενο για τη διοργάνωση ανάλογων αθλητικών εκδηλώσεων στο μέλλον την απόλυτη οικονομική διαφάνεια και την απόδοση των χρημάτων που εισπράττονται σε κοινωφελείς σκοπούς.

Η ανάρτηση του Δημάρχου:

«Τα δρομικά γεγονότα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της "αθλητικής Θεσσαλονίκης" που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Πρέπει, όμως, να γίνει από όλους κατανοητό, πως η αντίληψη που έχει επικρατήσει σε πολλούς για μια Θεσσαλονίκη - ξέφραγο αμπέλι ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Η πόλη δεν μπορεί να υπακούει στις ιδιοκτησιακές λογικές κάποιων που αντιλαμβάνονται ως δεδομένο, ότι μπορούν να αποφασίζουν αυθαίρετα για το πότε και το πώς θα διοργανώνεται μια δράση, για το πότε και το πώς θα λειτουργεί η πόλη.

Είναι σαφές πως αυτή η προχειρότητα που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα και αφήνει έντονο το αποτύπωμά της στην εικόνα της πόλης (όπως για παράδειγμα οι απαράδεκτες εικόνες με πλαστικά ποτήρια και άλλα απορρίμματα κατά μήκος όλων των κεντρικών δρόμων στο πέρας του προηγούμενου νυχτερινού Ημιμαραθωνίου) είναι ειλημμένη απόφαση πως δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι πολίτες μας έδωσαν ψήφο ευθύνης και εμπιστοσύνης για να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη, να σεβαστούμε την πραγματικότητα που διαμορφώνει η επιβάρυνση των Θεσσαλονικέων με την κατασκευή του flyover, να θέσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και να θέσουμε συγκεκριμένους κανόνες που όχι μόνο δεν θα υποβαθμίσουν την κεφαλαιώδη σημασία των δρομικών γεγονότων, αλλά αντίθετα θα τα θωρακίσει και θα τα αναβαθμίσει.
Μέχρι το τέλος του 2024 θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη δύο δρομικές δράσεις: Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και το Olympic Day Run.

Παράλληλα, ξεκινά άμεσα μια ευρεία διαβούλευση με αθλητικούς συλλόγους, προσωπικότητες από τον χώρο του Αθλητισμού, φορείς της πόλης και τους όμορους Δήμους ώστε να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και οργάνωση των δράσεων για το επόμενο έτος.

Αυτονόητο δε, είναι, πως απόλυτο προαπαιτούμενο για τη διοργάνωση ανάλογων αθλητικών εκδηλώσεων στο μέλλον είναι η απόλυτη οικονομική διαφάνεια και η απόδοση των χρημάτων που εισπράττονται σε κοινωφελείς σκοπούς.

Ζητάμε το αυτονόητο, να λειτουργήσουμε όλοι με κανόνες.

Και αυτό θα πράξουμε»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.