Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπεγράφη από τον Δήμαρχο, Θεόδωρο Τζέκο, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Κώστα Γιαννόπουλο, στο Δημαρχείο στην Περαία. 
Αντικρίζοντας κατάματα μία ζοφερή πραγματικότητα, που θέλει τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τις ευάλωτες οικογένειες να αντιμετωπίζουν κινδύνους πάσης φύσεως, η Διοίκηση αποφάσισε να αναπτύξει πολιτικές προάσπισης των ευπαθών συνανθρώπων μας και όχι μόνο. 

Το Σύμφωνο προβλέπει μία σειρά δράσεων και ενεργειών που θα αναπτυχθούν από κοινού για να αντιμετωπιστεί ολιστικά και στη ρίζα το ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης, έχοντας, κυρίως, ως στόχο του την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών. 

Επιπροσθέτως, ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι και η ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης - παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων και η ανάγκη για ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών τόσο στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας παιδιών όσο και στο πεδίο της παρέμβασης και προστασίας των ανήλικων, έτσι ώστε να απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας που δεν θα αφήνει κανέναν συμπολίτη μας απροστάτευτο.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις που έκαναν μετά την υπογραφή του Συμφώνου συνεργασίας οι κκ Κώστας Γιαννόπουλος και Θοδωρής Τζέκος:
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.