Με έντονη παρέμβαση πολιτών πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Θερμαϊκού.
Ο λόγος ήταν ότι αύριο είναι η καταληκτική ημερομηνία προσφορών των υποψήφιων αγοραστών της έκτασης του πρώην κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.
Με αφορμή την τελευταία πράξη του ξεπουλήματος της εμβληματικής αυτής έκτασης δημότες της Πρωτοβουλίας Πολιτών 'Σώστε το κάμπινγκ" και του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Τριάδας ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση και να ζητήσει το σταμάτημα της διαδικασίας εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ.

Παρέμβαση εκ μέρους των δύο συλλογικοτήτων έκαναν ο Σπύρος Κουζινόπουλος και η Ντίνα Μόραλη και οι δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων.
Στα εμπεριστατωμένα και στοιχειοθετημένα επιχειρήματά τους απάντησε ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζέκος αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος, που ενώ ήταν αντίθετος με την εκποίηση προεκλογικά μετέβαλλε άποψη μετά την εκλογή του, δήλωσε πως πλέον έχει προχωρήσει η διαδικασία και δεν υπάρχουν περιθώρια ανάκλησης θέτοντας απλά τους όρους που κατά τη γνώμη του θα είναι επιτυχία αν υιοθετηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και από τους υποψήφιους επενδυτές - με τους οποίους παραδέχτηκε πως είχε επαφές, χωρίς να τους ονομάζει- και που είναι οι παρακάτω:
  • Αύξηση της παραχωρηθείσας έκτασης των 4 στρεμμάτων σε οκτώ.
  • Ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στο χώρο του υπό δημιουργία οικισμού όπως και στην παραλία μπροστά από αυτόν
  • Διαμόρφωση με έξοδα του επενδυτή του παραλιακού δρόμου καθώς και πεζοδρόμου και
  • Παραχώρηση των 26 στρεμμάτων δασικής έκτασης πάνω από την οδό Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας ώστε να δημιουργηθεί πάρκο.
Η αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Τσαμασλής, συνεχάρη τον δήμαρχο γιατί όπως είπε προσχώρησε στη θέση που ο ίδιος προέταξε για της αξιοποίηση του κάμπινγκ ζητώντας την εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ, δεχόμενες έντονες αποδοκιμασίες από τους παρισταμένους δημότες.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης 
Πάττη Πασχαλίδου, αρκέστηκε να ψέξει τον Δήμαρχο για την αλλαγή θέσεων χωρίς όμως να πείσει αναφορικά με τις θέσεις της παράταξής της για το φλέγον ζήτημα.


Για την κατανόηση του κλίματος της συζήτησης και του αδιέξοδου που εντέλει σημειώθηκε και αφού κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους δεν τοποθετήθηκε και δεν ζήτησε να υπάρξει ενδεχόμενη ψηφοφορία έγκρισης ή απόρριψης της ακολουθούμενης διαδικασίας παραθέτουμε τα παρακάτω βιντεοαποσπάσματα:


Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Σπύρου Κουζινόπουλου:



Η τοποθέτηση του Δημάρχου και οι αντιδράσεις των δημοτών



Αποσπάσματα από τοποθετήσεις Τσαμασλή και Πασχαλίδου





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.