Είναι «σφάλμα» να πιστεύει κανείς πως μια χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας μπορεί να παραγάγει ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει από τη γραμμή της. Η παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων με την ελπίδα να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη «είναι ένα σφάλμα, δεν θα πάρουμε αυτό το δρόμο» τόνισε ο Σόιμπλε σε ομιλία του προς τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, κατά την έναρξη της πρώτης ανάγνωσης του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2015.«Δεν μπορούμε να αγοράζουμε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη με το δημόσιο χρήμα».

Στην ανάλυση του Γερμανού υπουργού οικονομικών είναι φανερό πως ο στόχος της Γερμανικής πολιτικής είναι ο αποκλεισμός των 2/3 της κοινωνίας από την εργασία και κατ' επέκταση από δικαιώματα.Κατά τον Γερμανό υπουργό οικονομικών η υπαρξή μας δεν εξαρτάται από κανέναν άλλο. Υπάρχουμε χωρίς σχέσεις και η όποια αξία μας δίνεται μέσω της αγοράς όταν πουλήσουμε το προϊόν μας ή την εργασία μας. Μια εργασία που στόχο έχει την αναπαραγωγή του κεφαλαίου και των σχέσεων εκμετάλλευσης.Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ταυτοποίηση κ ταξινόμηση σε μεγάλη κλίμακα .Από την μια πλευρά οι σκλάβοι, ταπεινωμένοι χωρίς ευκαιρίες και από την άλλη ο φεουδάρχης.Την ίδια ώρα το δημόσιο χρήμα, μέσω της αύξησης των φόρων γενικά και επί της ιδιοκτησίας, όχι μόνο δημεύει την ιδιοκτησία, αλλά δίνεται ως έπαθλο στις τράπεζες και στους τοκογλύφους. Φωνάζουν κιόλας.Υποταγή στις διαταγές, πληρώστε γιατί έτσι το θέλουμε εμείς. Πληρώστε για να σώσουμε τις τράπεζες μας λένε. Από την άλλη πλευρά, οι περικοπές, ντε και καλά για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς καταργούν την δημόσια υγεία και παιδεία, καταργούν μισθούς, συντάξεις. Προσβάλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Είναι σαφές ότι μας θέλουν δούλους και εδώ προκύπτει ένα δίλημμα:

Θα υποταχθούμε στην μοίρα της απόλυτης υποδούλωσης ή θα παλέψουμε για την απελευθέρωσή μας;

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.