Ένας σημαντικός καθηγητής, ένας δάσκαλος, ένας καλός φυσικοθεραπευτής, ένας συνδημότης μου τα τελευταία 20 χρόνια, ένα λεβέντης Καλύμνιος, ένας αντισυμβατικός άνθρωπος, ένας ενεργός πολίτης έφυγε από τη ζωή χθες.
Ο Στέφανος Τηλιακός, η εμβληματικότερη μορφή της σχολής Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ταξιδεύει σήμερα για να ταφεί στην αγαπημένη του Κάλυμνο.
Ήταν ο καθηγητής που με άλλους δυο, έστησε την Φυσικοθεραπεία το 1974, μετά την επιστροφή του από την Γαλλία όπου είχε σπουδάσει και εξειδικευθεί.
Ήταν ο καθηγητής, που παράλληλα με κάποιους ακόμη, αποτέλεσαν  άδικο στόχο των πρώτων σπουδαστών μετά τη χούντα στην νεοϊδρυθείσα σχολή λόγω των τεράστιων ελλείψεων που υπήρχαν τότε σε βιβλιογραφικό υλικό (σημειώσεις, βιβλία κλπ) αλλά και κτιριακές υποδομές (εργαστήρια κλπ). Μεταξύ των "επαναστατών" σπουδαστών συγκαταλέγομαι και εγώ, πράξεις οι οποίες αρκετά χρόνια αργότερα αποτέλεσαν μήτρα γόνιμης κι εποικοδομητικής συζήτησης με το φίλο πλέον Στέφανο.
Ήταν ο ενεργός πολίτης, που λίγα μόλις χρόνια πριν - και σε μεγάλη ηλικία και ταλαιπωρημένος από την ασθένεια που τελικά τον νίκησε - έσπευσε να συμμετάσχει στην πλατεία των αγανακτισμένων στην Περαία αλλά και λίγο αργότερα να συνδράμει την τοπική ΣΠΙΘΑ Θερμαϊκού, μόλις δημιουργήθηκε.
Ήταν ο αγαπημένος φίλος (που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πούμε περισσότερα αν και μέναμε τόσο κοντά) που ήταν  προσηνής, ήπιος, διαλλακτικός και γλυκύτατος συνομιλητής.
Και κάτι από τις συζητήσεις που κατά καιρούς είχαμε κάνει:
Όταν κάποια φορά του παραπονέθηκαν οι κόρες του για κάτι που έκανε ή κάτι που παρέλειψε να πράξει με μια αφοπλιστική και πηγαία ειλικρίνεια αντέταξε το σοφό: "Πως θέλετε να ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Πατέρας πρώτη φορά υπήρξα στη ζωή μου ..... κι εγώ μαθαίνω !!!"

Στέφανε καλό ταξίδι !!!

ΥΓ. Η φωτο από έξοδο - συνάντηση στις 16/2/13. Ο Στέφανος στο κέντρο περιστοιχισμένος από μαθητές του και σημερινούς λαμπρούς φυσικοθεραπευτές.

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Να σου θυμίσω επιπλέον Χρήστο, πως ο Στέφανος Τηλιακός ήταν ο πρωταγωνιστής της ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Β.Ε. και ο εμπνευστής της αγοράς των γραφείων του Συλλόγου. Μεγάλη προσωπικότητα, εφοδιασμένος με την εγγενή σεμνότητα των ανθρώπων που προσφέρουν στην κοινωνία με ανιδιοτέλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο σ' ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Έχεις απόλυτο δίκιο στον σχολιασμό σου για τον ΔΑΣΚΑΛΟ που χάσαμε και φυσικά για την πρόσθετη πληροφόρηση που λησμόνησα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμπαράστασή σας στο βαρύτατο πένθος μας . Τα λόγια σας για το Δάσκαλό σας και πατέρα μας, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τη ζωή προσπαθώντας ν'ανταποκριθούμε στο ύψος εκείνου.
    Τα παιδιά του Φωτεινή και Χρυσάνθη και τα εγγόνια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.