του ακτιβιστή

Με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την δημοτική παράταξη Συμπολιτεία Θερμαϊκού σχετικά με το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας αλλά και από την απάντηση του κ. Μαυρομάτη θα θέλαμε να καταθέσουμε την δυσπιστία μας όσον αφορά τις "προθέσεις" του κ. Πιτσιώρλα (Διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ) για δημοπράτηση του κάμπινγκ, οι οποίες φαίνεται πως γίνονται αποδεκτές με ανακούφιση από την παράταξη και ορισμένες επισημάνσεις που έχουν να κάνουν με το ιστορικό του θέματος και ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις της Συμπολιτείας (αν ορθά παρατηρούμε) το τελευταίο διάστημα. Και ένα σχολιασμό στο μπαλάκι των εκατέρωθεν ανακοινώσεων.

Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης που εκφράζεται διά του δελτίου τύπου που υπογράφει ο επικεφαλής της κ. Σπύρος Κουζινόπουλος. Κι αυτό γιατί αποτελεί υπερβολική και αδικαιολόγητη ευπιστία να αποδέχεσαι και μάλιστα να δημοσιοποιείς προφορικές προθέσεις του διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ που δεν εδράζονται σε κανένα έγγραφο που να δείχνει ότι αλλάζει η παγιωμένη θέση του ταμείου για ξεπούλημα - αξιοποίηση φιλέτων των δημόσιας περιουσίας. Γιατί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των "επικείμενων" αξιοποιήσιμων εκτάσεων (τους επόμενους 12 μήνες) και να μην έχει γίνει καμία τροποποίηση των όρων της "αξιοποίησης"(δείτε ΕΔΩ).

Εντύπωση δημιουργεί η πλήρης απουσία στο κείμενο του ρόλου που διαδραματίζει το ΤΑΙΠΕΔ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αναφορά που συμπεριλαμβάνεται στις θέσεις της παράταξης και αποτελούσε ως σχετικά πρόσφατα την μόνιμο επωδό των δελτίων τύπου και κυρίως εκφράστηκε ξεκάθαρα στην μεγαλειώδη κατάληψη του κάμπινγκ από τα κινήματα της περιοχής πέρσι το καλοκαίρι.

Απευχόμαστε και αδυνατούμε να αποδεχθούμε ενδεχόμενη διαφοροποίηση της Συμπολιτείας προς περισσότερο light θέσεις για το οξυμένο θέμα του ξεπουλήματος εκτάσεων στον Δήμο Θερμαϊκού, αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα, όπως προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την τροποποίηση αντιδράσεων, της Συμπολιτείας ένα χρόνο πριν όταν ο κ. Μαυρομάτης έλεγε πως είχε τη διαβεβαίωση της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ για λειτουργία του χώρου ως κάμπινγκ και τώρα που αντίστοιχη διαβεβαίωση κομίζει ο επικεφαλής της Συμπολιτείας. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από δελτίο τύπου του κ. Μαυρομάτη με το οποίο πληροφορούσε ότι η διοίκηση του Ταμείου πείστηκε (9ος '14) να αποδεχθεί τη βούληση του δήμου και να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση και επαναλειτουργία του camping, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες, "οι λοιπές παρατάξεις είτε αρνήθηκαν προβάλλοντας αστήρικτες δικαιολογίες, είτε στήριξαν μετά από παλινωδίες".


Να θυμίσουμε ακόμη πως:


Φυσικά και θα είναι μια θετική εξέλιξη η δημοπράτηση για χρήση αποκλειστικά ως κάμπινγκ. Αν και εφ'όσον είναι ειλικρινείς και αληθείς  - η παλιά (Μαυρομάτη) ή η νέα (Κουζινόπουλου) - οι πληροφορίες που  ανακοίνωσαν χωρίς να δούμε διαβεβαίωση του διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ.. Αλλά να τονίσουμε για άλλη μια φορά - κι ας γίνουμε κουραστικοί - πως άλλες ήταν οι διατυπωμένες θέσεις της Συμπολιτείας. Ήταν και παραμένουν ενάντια στην εκποίηση. Και εκποίηση είναι και η μακροχρόνια μίσθωση. Άλλωστε και η παράδοση των δεκατεσσάρων αεροδρομίων της χώρας στην γερμανική FRAPORT που πρόσφατα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο με μακροχρόνια μίσθωση 50 ετών έγινε.
Και βέβαια όταν λέμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ θα πρέπει να το εννοούμε ....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η: Οι φωτο που συνοδεύουν το κείμενο είναι πρόσφατες και δείχνουν την πλήρη και επιτεινόμενη εγκατάλειψη του κάμπινγκ που καθημερινά - ως ξέφραγο αμπέλι - γίνεται βορά στις διαθέσεις κάθε βάνδαλου και κλέφτη και του οποίου οι εγκαταστάσεις αλλά και η παρακείμενη παραλία χρησιμοποιείται επ' ωφελεία παρακείμενου ξενοδοχείου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η: Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε (περισσότερο δε να δικαιολογήσουμε) πιρουέτες του στυλ άλλα λέμε άλλα εννοούμε κι άλλα πράττουμε σε διαφορετικές πολιτικές ή κυβερνητικές συγκυρίες. Και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου δει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3η: Είναι σημαντικό βέβαια το ποιος έθεσε την πρόταση, ποιος διεκδίκησε καλύτερα ή ποιος ήταν περισσότερο δυναμικός σε κάποια φάση μια διεκδίκησης για όφελος των πολιτών και του τόπου. Νομίζουμε όμως ότι το κυριότερο είναι να παραμένει ΣΤΑΘΕΡΟΣ και στην ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ανεξαρτήτως πιέσεων, συγκυριών και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Το δελτίο τύπου της Συμπολιτείας,  την απάντηση Μαυρομάτη και τη νέα ανακοίνωση της Συμπολιτείας μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ








Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.