Οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης συνεχίζονται προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου".

Μπροστά στην αποφασιστικότητα των κατοίκων να μην αποδεχθούν το κέντρο, φαίνεται πως αναδύονται εναλλακτικές προτάσεις δημιουργίας hot spot σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης. Μια από αυτές μιλάει για ένα μεγάλο χώρο που ανήκει στον  ΟΣΕ, δίπλα στο γήπεδο του Θερμαϊκού, εντός ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης και μια άλλη βλέπει λύση σε  πρώην στρατόπεδο κοντά στα λουτρά της Θέρμης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας μεταφέρουν πως σκέψεις έγιναν για πιθανή χρησιμοποίηση χώρων στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού. Δεν τις πιστεύουμε αλλά καλούμε τους  θεσμικούς παράγοντες του Δήμου να πληροφορήσουν υπεύθυνα τους συνδημότες μας. Πριν υπάρξει ανησυχία.
ακτιβιστής


update 11/2, 11:00

Διάψευση δημάρχου

Άμεσα αντέδρασε ο δήμαρχος στην ανάρτηση διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υφίσταται περίπτωση μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή του Θερμαϊκού. "Ουδέποτε ετέθη παρόμοια πρόταση από οπουδήποτε" μας δήλωσε. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Εσύ μια φορά ακτιβιστή μάλλον θα χαρείς αν γίνει κάτι τέτοιο στον Δ. Θερμαϊκού. Οχι μόνο γιατί είσαι ακτιβιστής και ήρθε η ώρα να τιμήσεις τον αυτοχαρακτηρισμό σου, αλλά και γιατί μας έχεις πρίξει εδώ και χρόνια με τις διάφορες ΚΕΕΡΦΑ και συναφείς οργανώσεις. Πες μας λοιπόν : Είσαι σύμφωνος να γίνει στρατόπεδο προσφύγων στο Δ. Θερμαϊκού ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 13.2.16 8:43 Διαβάζουμε στο διαδίκτυο: "Υπέρ της δημιουργίας κέντρου μετεγκατάστασης στο στρατόπεδο 561 στη Θέρμη ο Απ. Τζιτζικώστας ". Αντε με το καλό και προς Δ. Θερμαϊκού. Κοντά είμαστε...Να ειδοποιηθούν η ΚΕΕΡΦΑ, ακτιβιστές, φιλόζωοι κλπ για να ετοιμάζονται σιγά-σιγά...Ε ρε γλέντια !....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.