Έχει φτάσει στα όρια γελοιότητας αυτή η ιστορία κατάργησης της δυνατότητας επικοινωνίας ενός ιστολογίου μέσα από το facebook (γιατί γι' αυτό ακριβώς πρόκειται δεδομένου ότι ο γράφων χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα κυρίως για την προβολή των αναρτήσεων της ιστοσελίδας "ακτιβιστής" με σκοπό την όσο το δυνατόν πλατύτερη ενημέρωση των φίλων του σ' αυτά).
Όπως και με προηγούμενη ανάρτησή μας ενημερώσαμε, από την Πέμπτη 17/3 το βράδυ (αναίτια και ανεξήγητα κατά τη γνώμη μας, εκτός αν υπήρξε οποιαδήποτε κακόβουλη καταγγελία από θιγόμενους από τα γραφόμενά μας που αμφιβάλλουμε αν εξετάστηκε) μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα να κάνουμε είσοδο στο facebook πληροφορούμενοι πως ο λογαριασμός μας έχει μπλοκαριστεί για 72 ώρες και παρέπεμπε (χωρίς πολλές εξηγήσεις) στην πολιτική του που μας καλούσε να μελετήσουμε και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε αναρτήσει φώτο ή βίντεο με άσεμνο σεξουαλικής μορφής περιεχομένου.
Φυσικά και δεν έχουμε αναρτήσει κανενός τέτοιου είδους περιεχόμενο, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι φίλοι και αναγνώστες της ιστοσελίδας μας. Απάντηση πάντως σε διαμαρτυρίες μας δεν λάβαμε.
Με την πάροδο τηςς "ποινής" των 72 ωρών που έληξε χθες αργά το βράδυ  όταν επιχειρήσαμε να ποστάρουμε λινκ από ανάρτησή μας στον "ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ" ή και να σχολιάσουμε ανάρτηση φίλου  δεν έγινε δυνατό αφού μας γνωστοποιήθηκε (με άλλη ανακοίνωση που παραθέτουμε) ότι η λειτουργία του λογαριασμού είναι και πάλι προσωρινά μπλοκαρισμένη για άλλες 72 ώρες γιατί πρόσφατα δημοσιεύσαμε κάτι που παραβιάζει τις πολιτικές του facebook και αν "νομίζουμε" πως δεν είναι έτσι να τους ενημερώσουμε. Φυσικά και στείλαμε τις ενστάσεις και την διαμαρτυρία μας για την καθαρά αντιδημοκρατική και ανελεύθερη αυτή τακτική του κοινωνικού δικτύου. Αλλά δυστυχώς δεν λάβαμε καμιά απάντηση μέχρι τώρα και προφανώς καμιά εξήγηση για την άδικη και κατάφωρα αντιδημοκρατική πρακτική.
Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση από την παρέμβαση κάποιων που θα επιθυμούσαν την φίμωση ενός από τα ιστολόγια που δεν σκοπεύςι να υποστείλει τις όποιες απόψεις του ενδεχόμενα δεν είναι αρεστές στα μαντρόσκλα της όποιας εξουσίας (κεντρικής ή τοπικής).
Πληροφορούμε ότι θα παραμείνουμε στις επάλξεις του αγώνα της ενημέρωσης, με ή χωρίς fecebook, και θα συνεχίζουμε να δίνουμε τις μικρές μάχες μας από όποιο μετερίζι βρισκόμαστε (ψηφιακό ή πραγματικό).



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Χρήστο Καλημέρα...τι ανέβασες και σε μπλόκαρε?/η κάποιος έκανε αναφορά οτι κάνεις παραβίαση των όρων?/κανε εσύ μια αναφορά στο σύστημα του φβ και ε΄ξηγησέ τους ότι δεν παραβιάζεται κανένας όρος αν όντως δεν συμβαίνει η παραβίαση και ότι πιθανόν είνααι θέμα αντεκδίκησης ας πούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επι τόπου δημιούργησε νεο λογαριασμό με άλλο mail αλλα το ιδιο όνομα για να δεις αν λειτουργήσει η νεα σελιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.