του ακτιβιστή

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού.
Δεν αναφερόμαστε στην εντύπωση που σχηματίζουν οι δημότες από την ελλιπή πλέον παρέμβαση των υπηρεσιών των οποίων επικεφαλής είναι οι αιρετοί και σχετίζονται με την απαράδεκτη καθαριότητα, την αθλιότητα της κατάστασης του οδοστρώματος των κύριων οδικών αρτηριών του Θερμαϊκού και την κακής ποιότητας υδροδότησης των δημοτών στην Περαία και Μπαξέ.
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί αποκλειστικά επικεντρώνεται στις άσχημες πλέον σχέσεις που επικρατούν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων και μελών της διοίκησης και το αποτέλεσμα της επιδείνωσης των οποίων αντανακλάται στην κακή διαχείριση της καθημερινότητας που εισπράττουν οι κάτοικοι του Θερμαϊκού.
Σε κλειστά μπαϊράκια πλέον έχουν μετατρέψει κάποιοι αντιδήμαρχοι τις παραταξιακές παρέες τους και αφού έχουν (ή δεν έχουν εξασφαλίσει) τη νέα μισθοδότησή τους μετά την αλλαγή θέσεων που επίκεινται για τον Σεπτέμβριο, βάλλουν πλέον (πολλές φορές ανοιχτά) εναντίον συναδέλφων τους κατηγορώντας τους για πλείστες όσες πράξεις και παραλείψεις τους.
Βέβαια αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας τα μαύρα σημεία που καταλογίζονται σε καθένα από τους συνοδοιπόρους τους στον αγώνα για την "επικράτηση" ....
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Απομακρύνεται ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεοδόσης Χατζηιωαννίδης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που έχουμε ο "συμφωνημένος" και σταλμένος από την δεξιά που κατέλαβε την θέση του Γραμματέα (άμα τη εκλογή του νέου δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη) που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του δημάρχου, πρόκειται να υποβάλλει την παραίτησή του τις προσεχείς μέρες επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Πληροφορούμαστε όμως πως πιθανότατα άλλοι είναι οι λόγοι "εκπαραθύρωσής" του. Κάποιοι άσπονδοι φίλοι φωνάξουν αυτό που ως πρόσφατα ψιθύριζαν: Πως το ασυμβίβαστο και η προσκόλληση με συγκεκριμένη αντιδήμαρχο αποτελούν την αιτία της απομάκρυνσης. Μάλιστα κάποιοι άλλοι αποδίδουν το τέλος της παραμονής στο Δημαρχείο την παράλληλη ενασχόλησή του (ή τις σχέσεις που διατηρούσε) με μελετητικό γραφείο.
Αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας θα πρέπει να αναμένεται και η μετακόμιση της αντιδημάρχου ως τον Σεπτέμβρη.
Για όσους θέλουν να μάθουν ποιος θα είναι ο νέος ΓΓ να το αποκαλύψουμε. Πρόκειται για τον οικονομολόγο Τριαντάφυλλο Τζιούμη που διετέλεσε Αναπληρωτής Διοικητής στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, επί τελευταίας διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και κατέχει θέση έμμισθου ειδικού συμβούλου στην ΔΕΥΑΘ τώρα.

Σπαράσσεται από έριδες και ίντριγκες η ΔΕΥΑΘ

Σα να μην έφτανε το μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που φαίνεται πως αδυνατεί να επιλύσει η διοίκηση της δημοτικής εταιρείας ύδρευσης, έχει να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές επιδιώξεις μελών της διοίκησής της. Είχαμε γράψει κατά το παρελθόν για τα 1200 ευρουλάκια που διεκδικούσε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καλλονάς ως αναγνώριση της υπερπροσπάθειας που κατέβαλλε για να φθάσει η υδροδότηση του παλιού Θερμαϊκού στο ναδίρ.Όταν δημοσιοποιήσαμε τις προθέσεις ο Πρόεδρος κ. Άγγελος Σαμακοβλής αναγκάστηκε να αποσύρει τιο θέμα. Το ξανάφερε όμως και το πέρασε παρέχοντας στον δραστήριο Αντιπρόεδρο αμοιβή 660 € μηνιαίως.
Όταν όμως το Εθνικό Λογιστήριο του παρακράτησε (επειδή είναι συνταξιούχος) μέρος της σύνταξής του, το φυσάει και δεν κρυώνει.
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ για να καλύψουν τον Αντιπρόεδρο αλλά και έναν αντιδήμαρχο που μετά την λήξη της θητείας του (πιθανότατα τον Σεπτέμβρη, κατ' άλλους νωρίτερα...) θα μείνει χωρίς μισθό.
Θα προσλάβουν τον πρώην ως εργαζόμενο στη ΔΕΥΑΘ (οι κακές γλώσσες μιλάνε για 1470 € μηνιαίο μισθό, με την προυπόθεση ότι μέρος του μηνιάτικου θα περνάει στον πρώην. ΌΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ;;; Μάλλον αντιδρά ο πρώην. Θα πεισθεί; Ποιός ξέρει; Θα δούμε !!!
Θα με ρωτήσετε γιατί να μισθοδοτηθεί ο πρώην αντιδήμαρχος; ΕΕΕΕ κουτά γιατί προφανώς κι αυτό εντάσσεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου.

Τι γίνεται στην ΤΕΘ και κάθε βδομάδα ένα μέλος της διοίκησης την ....κάνει;;;

Δεν είναι μυστικό πως ήδη έχει αλλάξει σχεδόν μια ενδεκάδα η διοίκηση της Τουριστικής Εταιρείας Θερμαϊκού. Δεν κατάλαβα .... δεν ξέρετε ποια είναι αυτή; Είναι η εταιρεία που προβάλλει τις ομορφιές του τόπου μας φροντίζοντας να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από διάφορες εξωτικές χώρες όπως η Ιορδανία (θυμίζουμε το πετυχημένο event). Είναι αυτή που φροντίζει για την ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των συμπολιτών μας καλώντας διάφορους λαϊκούς βάρδους. Είναι αυτή που ως κύριο έσοδο έχει τις κηδείες που διαχειρίζεται το Γραφείο Τελετών. Είναι η μοναδική στην Ελλάδα Τουριστική Επιχείρηση που συνοδεύει κατοίκους στην τελευταία τους κατοικία (αυτό δεν θα το έλεγες τουριστική προβολή) διατηρώντας το Γραφείο Κηδειών του Δήμου.... μάλλον πρόκειται για ανέκδοτο. ΑΑΑΑ, μην ξεχάσω το γραφείο τελετών σκοπεύει η διοίκησή της να το "πασσάρει" σε επαγγελματία του είδους. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε όνομα .... Γνωρίζουν αυτοί. Οι κακές γλώσσες μιλάνε για απευθείας ανάθεση ....
Τώρα όσον αφορά τις μαζικές αποχωρήσεις από τη διοίκηση, εξήγηση δεν έχουμε.
Δεν πιστεύουμε να διαμαρτυρήθηκε κανείς για το ότι ο Πρόεδρός της κ. Ιωσήφ Μισαλέμης, με απόφαση μια προηγούμενης σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου, διατηρεί και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Δεν ξέρουμε αν παίρνει δύο μισθούς, ειλικρινά δεν το πιστεύουμε αν και κάποιοι κακοήθεις  σε ανώνυμο σχολιασμό τους σε πρόσφατη ανάρτησή μας στον ακτιβιστή το υπαινίσσονται. Εμείς πιστεύουμε ότι κρατά και την δεύτερη και σημαντικότερη καρέκλα για να κάνει οικονομία στην Εταιρεία.
Φυσικά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις διαταραγμένες σχέσεις του Προέδρου της με τον Δήμαρχο που μας μεταφέρονται ως εχθρικές, από συναγελαζόμενους με τον Πρόεδρο. Και ήταν τόσο καλές μεταξύ του Νο 2 και του Δημάρχου ....
Ας μην μιλήσουμε για τις σχέσεις μεταξύ των μελών της διοίκησης .... θα πρέπει να μιλήσουμε για την εμπορική έκθεση και ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσουμε ....
Παρεπιμπτόντως, σε ποιο μέλος της διοίκησης της ΤΕΘ αναφέρονται όσοι μας "καρφώνουν" ότι δίδονται απευθείας αναθέσεις; Γίνονται; είναι νόμιμο; είναι ηθικό;

Ποιες οι συνέπειες του διαγκωνισμού των ομάδων στην παράταξη Μαυρομάτη

Δεν κινδυνεύουμε .... η ίντριγκα και το χτύπημα κάτω από τη ζώνη γίνεται γιατί δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ισχυρή αντιπολίτευση.
Αυτό ισχυρίζεται μέλος της διοίκησης αποδίδοντας τη χαλαρότητα, την αναποτελεσματικότητα αλλά και έντονη αντιπαλότητα στην απουσία ουσιαστικής και συγκροτημένης αντιπολιτευτικής δύναμης.
Ίσως αυτό να βλέπει ο Δήμαρχος και να συμπεριφέρεται αλαζονικά προς την αντιπολίτευση και ειδικά προς τα μέλη της Συμπολιτείας.
Ίσως αυτή η τακτική τον βοηθά να συσπειρώνει τα άτακτα παιδιά ....
Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει μόνο η διοίκηση αλλά τι μπορεί να "φαντασιωθεί" η αντιπολίτευση. Που μάλλον δεν δηλώνει δυναμικά παρούσα και αξιόμαχη.


Θα θέλαμε να γράψουμε κι άλλα ...
Πήγε όμως 2 το πρωί και πρέπει να ξεκουραστούμε ....
Έχουμε και κάποια ηλικία ...
Ες αύριον τα σπουδαία .....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

12 comments:

  1. Μία λεπτομέρεια, για να ορισθεί ο κ. Μισαλέμης και Διευθύνων Σύμβουλος τροποποιήθηκε το σχετικό άρθρο του καταστατικού της εταιρίας που προέβλεπε ότι Διευθώνων Σύμβουλος δεν μπορεί να ορισθεί μέλος του Δ.Σ που έιναι αιρέτος. Γιατί άραγε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ, Μισαλέμη την λέξη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την γνωρίζετε ή ακόμα δεν φτάσετε στο μάθημα των ελληνικών σε αυτή την λέξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και δεν ειναι μονο αυτα.Ο ΣΑΛΙΩΜΕΝΟΣ πηρε αποφαση να τοποθετησει 2 πινακες ηλεκτρονικους στο κεντρο της περαιας και να πουλαει διαφημησεις (ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ) πηρε αποφαση με το αιτιολογικο οτι χαλασε η νεκροφορα (ψεματα) να αναθεσει εργολαβια σε γραφειο τελετων του τριλοφου και να παιρνει ποσοστα η τεθ,(αραβικη αναπτυξη,μιας και ρωτησε εκεινους τους κακομοιριδες επενδυτες που εφερε χαχα)Εδωσε αναθεση να σχεδιασει την αναπτυξη ενος ρεματος στον διακοσμητη της ΜΕΛΙΣΣΑΣ (ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ΄ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΟ (τι κανει νιαου νιαου στον ποταμο) ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ....να μιλησουμε και για το παρελθον..τοτε που ηταν πασοκος (Τωρα αλλαξε ,τον βλεπουμε στις ψηφοφοριες της ΝΔ) για αγορα εκτασης στον δρομο μηχανιωνας επανωμης (αχ αθανατο πασοκ, αχ πληροφοριες ΜΥΣΤΙΚΕΣ που τρεχαν ΣΤΟΥς κολαουζους να τις εκμεταλευτουν. ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ Τ ΑΓΟΡΑΣΕ. ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΟΛΕΞΙΑ. ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΗΚΕ Η ΨΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΓΥΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πρόεδρος της ΤΕΘ καθότανε
    στου πάρκου την πλατεία,
    κηδείες ήθελε πολλές
    και νάχει πελατεία

    Ο δήμαρχος τον θέλει εκεί
    για κάθε του κηδεία,
    μα ο γιατρούλης μόνο προκαλεί
    γέλιο και θυμηδία

    Στο κινητό του πάντα έλεγε
    τα ίδια και τα ίδια,
    και σαν παράπονα του κάνανε
    τους έγραψε στα φρύδια !

    Για δεν του δίνεις ένα σουτ
    βρε Γιάννη αυτουνού,
    τον εξυπνάκια κάνει πολλαπλώς
    πάντα έτσι ήταν, ποτέ αλλιώς !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυο πίνακες μεγάλους
    σε δρόμους στην Περαία,
    ο πρόεδρος να στήσει διάλεξε
    και σκέφτηκε όλα καλά κι΄ωραία

    Μεγάλη προσφορά συλλογίστηκε
    για την εικόνα της Περαίας,
    εντύπωση θα έκανε της Θεσσαλονικιάς
    κι΄όχι μόνο κάθε Σεραίας

    Είδε κι΄απόειδε ο φουκαράς
    με τις κηδείες δεν είχε πια χαϊρι,
    τους πίνακες ευθύς τους έστησε
    είπε αντίο στο χαρακίρι

    Ότι μαζέψουμε καλό
    δεν είναι για φευγάλα,
    γι΄αυτό έγινε η ΤΕΘ
    για έργα μόν΄μεγάλα !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο θίασος που εικονίζεται επί σκηνής στην φωτογραφία, συνεχίζει τις παραστάσεις ή τις διέκοψε λόγω παραιτήσεων ηθοποιών και άλλων γεγονότων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η νεκροφόρα χάλασε
    δεν πάει σε κηδείες,
    προφάσεις πια δεν έχουμε
    κι΄αυτές είναι γελοίες

    Αντε βρε νεκροφόρα γίν΄καλά
    να βγάλω κάνα φράγκο,
    γιατί μας βλέπω ζήτουλες
    να στήνουμε και πάγκο

    Ψόφα θεούλη μου κανέναν
    μπας και πάρω το ευρουλάκι,
    δεν βλέπεις πως ζορίζομαι
    αρχίνα απ΄τον… Μητσοτάκη !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. Μαυρομάτη γνωρίζεται ότι η τροποποίση του σχετικού άρθρου της ΤΕΘ ΑΕ που δίνει το δικαίωμα να μπορεί εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος να είναι και διεύθύνων σύμβουλος ης εταιρίας έγινε με προτοβουλία του κ. Μισαλένη αφού εντέχνως σας παρέσηρε σε μιά άκυρη Γενική Συνέλευση. Μήπως είναι καιρός για να επεμβεί ο κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εισαγγελέα θέλει πρόεδρε
    κάποιος ανώνυμος να στείλει,
    μα εγώ ποιηματάκια σου χαρίζω
    χωρίς πιστεύω να στα πρήζω

    Ας έρθει έλεγχο ενδελεχή
    να κάνει όποιος γουστάρει,
    είν΄ ο πρόεδρος σπαθί
    το ξέρει, δεν φρικάρει

    Όλα τα βιβλία είν΄εντάξει
    καθώς και τα τετράδια,
    μόν΄τα ταμεία απ΄ τις κηδείες
    είναι μονίμως άδεια

    Αντε πεθάνετε ρε κανείς
    κι΄ας φαίνεται σαν νύστα,
    έχω τον τρόπο μου εγώ
    να κάνω τον «πιανίστα» !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ελλη κωνσταντινιδου4 Αυγούστου 2016 στις 1:50 π.μ.

    Οταν κρυβομαστε πισω απο την ανωνυμια σημαινει ή οτι ειμαστε θρασυδειλοι ή ειμαστε σαν τους κουκουλοφορους των Γερμανων και φοβομαστε να μην μας λυντσαρει ο κοσμος μαθε πρωτα πως εχουν τα πραγματα ανωνυμε κουκουλοφορε και μετα να μιλας και να γραφεις ποιηματα μαθε ποσο χρεος ειχε η τουριστικη πως δημιουργηθηκε αυτο το χρεος και ποσο εφτασε τωρα και μετα να βγεις να μιλας αλλα αμα εχεις κοτσια με το ονομα σου. Οσο για τα υπολοιπα θεματα που γραφεις κυριε ακτιβιστη ο πληροφοριοδοτης σου θα ειναι κανενα ανθρωπακι που δεν πηρε την θεσουλα που ηθελε και η φαντασια του οργιαζει.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κουκουλοφόρο μ΄είπε η έλλη(;) μας
    αντί το Νόμπελ να μου δώσει,
    μια τέτοια πάντα ψάχναμε
    μια τέτοια να μας …σώσει !

    Μην με λυντσάρει ο κόσμος
    φοβάμαι πολύ βρε έλλη,
    γι΄αυτό κουκούλα πια φορώ
    δεν βγαίνω απ΄το βαρέλι !

    Ασε τους γύφτους έλλη ήσυχους
    άδικα τα περιγράφεις,
    κι΄αν ρημαδιό τα πάντα άφησαν
    όλα τζάμπα μόν΄ τα γράφεις !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο πρόεδρος κοκκίνισε
    σαν έμαθε τα νέα,
    κάποιος ανώνυμος ήθελε
    παρέμβαση εισαγγελέα

    Γιατί μωρέ ανώνυμε
    τον πρόεδρο κουράζεις,
    με τέτοια κόλπα απίθανα
    κι΄ ανελλιπώς τον κράζεις;

    Άκυρη γενική συνέλευση
    πως έγινε μας λες,
    ο ίδιος ούτε το «κατάλαβε»
    σταμάτα πια, τα παραλές !

    Και είν΄ αλήθεια βρε ανώνυμε
    πως στ΄αφτί κρυφά του είπες,
    «όλο θα και θα και θα
    πάψε βρε παραμυθά»;

    Προσπάθειες κάνει ο πρόεδρος
    τον έρμο πια λυπήσου,
    γιατί στο τέλος θα σου πει
    «Σάλτα φίλε και άϊ @αμήσου!»

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.