Με αναφορά στην τελευταία αυτοκτονία ξεκίνησε την εισήγησή της στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ και ιστολόγια κατά την επίσκεψή της στη 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η επικεφαλής της Πλέυσης Ελευθερίας κα Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας:
"Την περασμένη Τρίτη αυτοκτόνησε ένας 51χρονος στην Αγιά Λάρισας. Ήταν ένας άνθρωπος 51 ετών, πατέρας δύο κοριτσιών, άνεργος από το 2013. Από το success story της κυβέρνησης Σαμαρά, στο grinvest της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα, άλλος ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε από την απόγνωση των μνημονίων".
Και συνέχισε αφού δεν παρέλειψε να τονίσει για πολλοστή φορά ότι χρέος μας είναι η ανατροπή του οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος της υποταγής που διαχειρίζεται ο Τσίπρας. Η επίορκη κυβέρνηση του οποίου συνέχισε την εξωνημένη πολιτική των ΠαπανδεουΣαμαροΒενιζελων και προκλητικά παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές με συνέπεια η χώρα μας να βρίσκεται υπό κατοχή.

Η επικεφαλής της "ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" προανήγγειλε "Ένα μεγάλο γεγονός" που θα αποτελέσει "την απάντηση στη βάρβαρη επίθεση, που εξαπολύεται στους συνανθρώπους μας και απέναντι στο ακραίο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας".
Και τόνισε πως: "Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι εγκλήματα και τα εγκλήματα δεν αλλάζουν με σχολιασμό και διά της παρατήρησης, αλλάζουν με πράξεις. Απέναντι σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν -και δεν θα παραστήσουμε ότι δεν τα καταλαβαίνουμε ή τα καταπίνουμε- έχουμε την απάντηση, δουλεύουμε γι’ αυτήν σκληρά όλες αυτές τις μέρες και θα δουλεύουμε και τις επόμενες εβδομάδες".
"Την απάντηση θα τη δώσουμε με ένα μεγάλο γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα και θα αποτελέσει και την απαρχή της κατακρήμνισης του καθεστώτος"

Έχοντας μαζί της στο πάνελ δύο στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας από τη Θεσσαλονίκη, τον Μιχάλη Χουρδάκη και το Νίκο Παπαδόπουλο και τον Κώστα Ζηκογιάννη από την Αθήνα, χώρισε την ομιλία της σε ενότητες και ξεκίνησε με τις

Γερμανικές οφειλές

Αναφέρθηκε στις Γερμανικές αποζημιώσεις ύψους 341 δις ευρώ χαρακτηρίζοντας έγκλημα και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα τη μη διεκδίκησή τους. «Κάποιοι ισχυρίζονται, η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές ότι δήθεν διεκδικούν, ότι προφασίζονται ότι διεκδικούν». Όπως είπε η Γερμανία κρύβεται πίσω από τις παραδομένες ελληνικές κυβερνήσεις όπως η σημερινή. 

Documenta 14

Χαρακτήρισε την καλλιτεχνική «έκθεση ντοκουμέντα 14» ξέπλυμα των ναζιστικών θηριωδών αλλά και της σημερινής εγκληματικής οικονομικής πολιτικής. Τόνισε ότι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε δημάρχους όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στηλίτευσε τον θρασύ Πρόεδρο της Γερμανίας Στάινμαγερ που ήρθε στη χώρα μας και εγκαινιάσε την έκθεση Documenta 14, η οποία, με τα λεφτά των ελλήνων πολιτών (της ΕΡΤ, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κλπ) και χορηγούς Γερμανικούς Κολοσσούς (VolksWagen, Finanzgruppe) που εμπλέκονται σε μείζονα οικονομικά σκάνδαλα, εκθέτει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών έργα νοσταλγών του Χίτλερ και φιλοξενεί την καλλιτεχνική δράση του χρωματισμού προβάτων με το γαλάζιο της πατρίδας μας.

Υπενθύμισε πως ο Στάινμαγερ δήλωσε προκλητικά ότι το θέμα των Γερμανικών Οφειλών είναι «ηθικά ανοιχτό αλλά νομικά τελειωμένο για τη Γερμανία» και ο «ομόλογός του» Παυλόπουλος έσπευσε να επιβεβαιώσει την υποταγή: «Δεν θα διεκδικήσουμε μονομερώς τις Γερμανικές οφειλές. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο» είπε και, στη συνέχεια, σαν να μην έτρεχε τίποτε, πήγε στο Μεσολόγγι, στον τόπο θυσίας των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους διεκδικώντας- όχι απλώς μονομερώς, αλλά πλήρως απομονωμένοι- την ελευθερία και γράφοντας μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του λαού μας.

Καθώς συμπληρώνονται 7 χρόνια Μνημονίων, το Κτήνος αποθρασύνεται. Διεκδικεί να περιδιαβαίνει στους τόπους Μνήμης και Θυσίας. Πάρκο Ελευθερίας, Μπλόκο Κοκκινιάς. Να εκπέμπει «ζωντανά» από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Και να εξαγοράζει την σιωπή των παραδομένων, με ψίχουλα που παρουσιάζονται ως γενναιοδωρία κι ευεργεσία: ΕΣΠΑ για Φεστιβάλ και δρόμους σε μια χώρα που την θέλουν Αποικία Χρέους αλλά και πεδίο επαναθεμελίωσης και αναμετάδοσης των μηνυμάτων του ολοκληρωτισμού.

Η Έκθεση Documenta ΔΕΝ είναι ένα πολιτιστικό γεγονός. Είναι μια ωμή απόβαση στη χώρα από εκείνους που διεκδικούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποκριτικά είπε ο Στάινμάγερ: το ιστορικό ξέπλυμα και την ηθική νομιμοποίηση των εγκλημάτων του Τρίτου Ράιχ και την επανάληψή τους με άλλα μέσα.

Αρπαγή της δημόσιας περιουσίας και της περιουσίας των πολιτών

Έκανε αναφορά στην επιχείρηση όπως χαρακτήρισε αρπαγή της περιουσίας του δημοσίου αναφερόμενη στις ιδιωτικοποιήσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, του αεροδρομίου, του νερού και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Αλλά και στην αρπαγή της περιουσία των πολιτών μέσα από την υπεροφορολόγηση τον ΕΝΦΙΑ και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.


Νέα διαπλοκή της μίζας

Σημείωσε ότι στήνεται μια νέα διαπλοκή με νέα πρόσωπα, με παλιά υλικά και πάντα στόχο την ΜΙΖΑ. Εδώ έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση Eldorado gold και κατήγγειλε πως πρόκειται για διαπραγμάτευση γύρω από το ύψος της μίζας και όχι φυσικά για έννομα συμφέροντα.
"Η υπόθεση της Eldorado Gold δεν είναι παρά μία ακόμη ένδειξη ότι κάποιοι δεν τα βρήκανε στη μίζα. Ότι κάποιοι δεν τα βρήκανε στο παζάρι. Και κανείς δεν θα μας πείσει ότι υπάρχει μία σύγκρουση για λόγους αρχής ή για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος ή για λόγους προστασίας άλλων υπέρτερων εννόμων αγαθών, που έπρεπε να προστατεύει αυτή η κυβέρνηση, η οποία διάλεξε να τα παραδώσει όλα"
Ειδική μνεία έκανε στο διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά κανάλια αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί σχέδιο πλήρους ελέγχου της ενημέρωσης και στήνει τη δική της διαπλοκή στο χώρο της ενημέρωσης.

ΕΛΣΤΑΤ

Για άλλη μια φορά τόνισε πως η  ΕΛΣΤΑΤ και η παραποίηση των στοιχείων ήταν το υπόβαθρο για την θεμελίωση των μνημονίων και αποτελούν την απόδειξη του εγκλήματος σε βάρος της χώρας μας. Γι' αυτό και οι δυνάστες μας, η ΕΕ, παρεμβαίνει με όλες τις πιέσεις και μέσα που διαθέτει στη δικαιοσύνη - που δεν είναι ανεξάρτητη - προκειμένου να αθωώσουν τον εκλεκτό τους στην παραποίηση των στοιχείων, τον Γεωργίου.

Αντιμνημονιακές συμμαχίες;

Σε ερώτηση εάν προτίθεται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση κοινής δράσης και συγκρότησης ενιαίου κινηματικού και εκλογικού μετώπου από όλες τις αντιμνημονιακές ριζοσπαστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ, που απηύθυνε ο γγ του ΠΣ της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι "οι συσχετισμοί και οι συνθήκες δεν αλλάζουν μέσα από κομματικά διαβούλια, αλλά μέσα από πλατιές συστρατεύσεις των ανθρώπων, των πολιτών, των λαών".

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης:


Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης:




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.