Τη δυνατότητα χρηματοδότησης για δημιουργία νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας έχει ο Δήμος Θερμαϊκού, μετά την ανακοίνωση έναρξης χρηματοδοτικού προγράμματος από πόρους του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την υποβολή των προτάσεων να λήγει στις 30 Ιουνίου 2018.

Η χρηματοδότηση κυμαίνεται από 50.000,00 με πλαφόν τα 75.000,00 ευρώ, κάτι που εξαρτάται από τη δημιουργία ενός ή δύο νέων τμημάτων, με το Δήμο Θερμαϊκού να συγκαταλέγεται στους δήμους, στους οποίους προσφέρεται η δυνατότητα ίδρυσης δύο τμημάτων (δύο βρεφικής ή δύο νηπιακής ή ένα βρεφικής κι ένα  νηπιακής φροντίδας), με τη χρηματοδότηση να μπορεί να ανέλθει μέχρι του ποσού των 75.000,00 ευρώ.

Τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν σε ήδη λειτουργούντες σταθμούς, εφόσον σε αυτούς υπάρχει ελεύθερος χώρος, ικανός να διαμορφωθεί ώστε να τα στεγάσει ή να αποτελέσουν τμήματα νέου / νέων σταθμού / σταθμών, εφόσον τη σύστασή του αποφασίσει ο Δήμος, ενώ η επιδότηση αφορά στην αναμόρφωση - ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμες προϋποθέσεις υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων, καθώς στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού προς λειτουργία νέων μονάδων φροντίδας, προκειμένου να καταστεί το συντομότερο δυνατή η λειτουργία τους.

«Έχοντας ως άμεση προτεραιότητά μας το παιδί και πλήρως αντιλαμβανόμενοι την τεράστια σημασία του ρόλου των βρεφονηπιακών σταθμών, τόσο για το παιδί, όσο και για το γονέα, κινούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες άμεσα και δίχως χρονοτριβές, ώστε να είμαστε σε θέση είτε να δημιουργήσουμε νέες δομές, είτε να αναβαθμίσουμε τις ήδη υφιστάμενες. Η ένταξή μας στους 69, από τους 325 συνολικά δήμους της χώρας, για την επιχορήγηση των 75.000,00 ευρώ για την ίδρυση νέων σταθμών αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη αυτού και μεγάλη επιτυχία», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.