Headlines News :

ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ Ή ΟΧΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ;

bike tracks
Home » , , , » Συνολική μείωση 9% στα δημοτικά τέλη μέσα σε δύο χρόνια – Κατά και πάλι η Αντιπολίτευση

Συνολική μείωση 9% στα δημοτικά τέλη μέσα σε δύο χρόνια – Κατά και πάλι η Αντιπολίτευση

Written By Χρήστος Ιβάνοβιτς on Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 | 30.11.18


Νέα μείωση, ύψους 6%, στα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για όλα τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, κατά την τακτική συνεδρίασή του, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου. Μια απόφαση, που ανεβάζει το συνολικό ποσοστό μείωσης των δημοτικών τελών στο 9%, μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, συνυπολογίζοντας το 3% που εφαρμόστηκε το 2018.

Η λήψη του νέου φοροελαφρυντικού μέτρου, προστιθέμενο σε μια σειρά άλλων, στα οποία προχώρησε η σημερινή Διοίκηση Θερμαϊκού από την αρχή κιόλας ανάληψης των καθηκόντων της μέχρι και σήμερα, δεν βρήκε, παραδόξως, την αναμενόμενη στήριξη από την Αντιπολίτευση, αλλά και τον ανεξάρτητο κ. Μισαλέμη, που έσπευσαν να το καταψηφίσουν, επικαλούμενοι ανάγκη μεγαλύτερων μειώσεων.

Και είναι οι ίδιοι, οι περισσότεροι εκ των συμβούλων που κάθονται σήμερα στα έδρανα της Αντιπολίτευσης, που με τις ψήφους τους, κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης, εκτίναξαν στα ύψη τις χρεώσεις των δημοτικών τελών, προχωρώντας σε αυξήσεις δυσβάστακτες. Αυξήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση όλων, ανεξαιρέτως, των δημοτών έως και 24%, κατά τη χρονική περίοδο 2011 – 2014.

Αυτοί οι άνθρωποι, σήμερα, αντιτάσσονται σε μια απόφαση, που έρχεται να προσφέρει ανακούφιση στην τοπική κοινωνία, με τρόπο ρεαλιστικό και αποδοτικό, αντιπροτείνοντας εξωπραγματικές μειώσεις των δημοτικών τελών, της τάξης του 20%.

Πρόταση ασύνδετη με την πραγματικότητα, που μόνο ως κίνηση σπασμωδική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, με αποκλειστικό σκοπό της την επίκληση στο συναίσθημα και τον εντυπωσιασμό, στην οποία ωστόσο είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει ο προϋπολογισμός του Δήμου, δεδομένων των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού, προς όφελος των δημοτών, την τελευταία τετραετία.

Ενέργειες, που περιλαμβάνουν ενδεικτικά:
·         Μειώσεις δημοτικών τελών, κατά 50%, σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (πολύτεκνες-τρίτεκνες οικογένειες, μακροχρόνια ανέργους, ΑμΕΑ), τελών στους κοινόχρηστους χώρους μέχρι και 46,5% και σε αιγιαλό και παραλία μέχρι και 12%,
·         ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σεθέματα, όπως απαλλαγή των νέων επαγγελματιών από τέλη κοινόχρηστου χώρου για το έτος έναρξης της δραστηριότητάς τους, μειώσεις σε εισοδηματικά όρια και αναπροσαρμογή του ποσοστού αναπηρίας των ΑμΕΑ από 80% σε 67%, για αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων,
·         μείωση 3% στα δημοτικά τέλη, για όλα τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, εφαρμοσμένη από τον Ιανουάριο του 2018,
·         προμήθεια πέντε (5) νέων απορριμματοφόρων, τα οποία παραλαμβάνονται εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να αναβαθμιστεί αισθητά ο τομέας της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Βήματα διόλου βεβιασμένα ή υπό τη μορφή πυροτεχνημάτων που αποσκοπούν σε πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς, αλλά προσεκτικά υπολογισμένα, σταθερά, ομαλά κλιμακούμενα και πάνω απ’ όλα βιώσιμα και αποδοτικά. Γιατί αυτό ακριβώς έχει ανάγκη, τόσο ο τόπος, όσο και οι δημότες.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Share this post :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.

Addthis

Google+ Followers

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Ακτιβιστης - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger |2012 Templates